Boğaziçi Üniversitesi Folklör Kulübü (BÜFK), ‘Bu suça ortak olmayacağız’ başlıklı bildirinin imzacısı ‘Barış İçin Akademisyenler’in tutuklu dört üyesine destek için Sokak Orkestrası’nın ‘Almaya geldik’ adlı şarkısını akademisyenlere uyarlayarak seslendirdi.
‘Barış İçin Akademisyenler’ inisiyatifine yönelik başlatılan ‘cadı avı’na karşı düzenlenen basın açıklamasında konuşan Yrd. Doç. Dr. Muzaffer Kaya, Yrd. Doç. Dr. Esra Mungan ile Doç. Dr. Kıvanç Ersoy ve Yrd. Doç. Dr. Meral Camcı hakkında yakalama kararı çıkarılmıştı.
Üç akademisyen tutuklanırken, Camcı üniversitede okuyan kızını ziyaret etmek amacıyla Fransa’ya gittiği için gözaltına alınamamıştı.
Türkiye’ye döndükten sonra ifadesi alınan Camcı, tutuklu üç akademisyen gibi ‘örgüt propagandası’ suçlamasıyla tutuklama talebiyle sevk edildiği mahkemece tutuklanmıştı.
Akademisyenler hakkında ‘terör örgütü propagandası’ suçlamasıyla bir buçuk yıldan yedi buçuk yıla kadar hapis cezasının istendiği davanın ilk duruşması yarın (22 Nisan) Çağlayan Adliyesi’nde görülecek.
Tutuklu akademisyenlerden Mungan, Boğaziçi Üniversitesi’nde öğretim üyesi olarak görev yapıyor.
Şarkının sözleri şöyle:
Almaya Geldik
bilim tutsak ilim tutsak
bakırköy’de hocam tutsak
kalem tutsak kitap tutsak
öğrenciler tutsak
söz tutsak sözcük tutsak
düşünceler de tutsak
hak tutsak hakli tutsak
kampüslerde biz tutsak
almaya geldik hocam
almaya geldik sizi
almaya geldik dostlar
tutsak bedenlerinizi
dil tutsak vekil tutsak
mecliste sözüm tutsak
bilmiyorum nedenini
anadilim de tutsak
sokakta eylem tutsak
ovada barış tutsak
sur tutsak, cizre tutsak
istanbul, ankara tutsak
almaya geldik hocam
almaya geldik sizi
almaya geldik dostlar
tutsak bedenlerinizi
bilim tutsak ilim tutsak
silivri’de hocam tutsak
kalem tutsak kitap tutsak
öğrenciler tutsak
söz tutsak sözcük tutsak
düşünceler de tutsak
hak tutsak hakli tutsak
kampüslerde biz tutsak