Muğla’nın Ula ilçesinde, beş gündür kayıp olan üniversite öğrencisi Pınar Gültekin’in (27) cansız bedeni Menteşe ilçesinde ormanlık alanda bulundu.

Akyaka Mahallesi’nde tek başına yaşayan Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi İktisat Bölümü öğrencisi Pınar Gültekin, 16 Temmuz’da Menteşe ilçesindeki alışveriş merkezine gitmek için evinden ayrılmış, kendisinden bir daha haber alınamamıştı.
Muğla İl Emniyet Müdürlüğü ve il jandarma komutanlığı ekipleri, kurdukları özel ekiple çalışmalarını sürdürürken, Menteşe ilçesinin kırsal Yerkesik Mahallesi’ndeki ormanlık alanda bir kadın cesedi olduğu ihbarı geldi. Bölgeye giden ekiplerin yaptığı incelemede, cesedin beş gündür kayıp olan Pınar Gültekin’e ait olduğu tespit edildi.
Gültekin’in cenazesi, savcının incelemesinin ardından Muğla Adli Tıp Kurumu morguna kaldırıldı.
Olayla ilgili soruşturmayı sürdüren ekipler, güvenlik kameralarının görüntülerinden Pınar Gültekin’in kaybolmadan önce bir kişi ile alışveriş merkezinde oturduğu, ardından da bu kişiyle birlikte buradan ayrıldığı tespit edildi. Gültekin’in en son görüldüğü kişiyi gözaltına alan ekipler, sorgulamak üzere karakola götürdü.
Eski sevgilisi
Gözaltına alınan şüphelinin, eski sevgilisi C.M.A. olduğu öğrenildi.
Önce dövmüş, sonra boğmuş
Cinayetin detayları da ortaya çıkmaya başladı. Şüpheli olay günü konuşmak için otomobiline aldığı Pınar’ı kendisine ait bağ evine götürdü. Burada çıkan tartışmada döverek darp ettiği Pınar, bayıldı. C.M.A. da genç kadını boğarak öldürdü.
Cansız bedenini varile koymuş
Pınar’ın cansız bedenini de varile koyup ormanlık alana götürüp yaktı. Şüpheli C.M.A.’nın ilk ifadesinde cinayeti itiraf ettiği öğrenildi.
Katilin ilk beyanı
Sözcü’den Yaşar Anter’in haberine göre evli ve bir çocuk babası olduğu belirlenen C.M.A.’nın emniyette şunları söylediği öğrenildi:
“Pınar ile ayrıldıktan sonra kendime gelemedim. Yeniden onunla birlikte olmak istedim, teklifimi kabul etmedi.
O zaman son olarak ‘Çiftlikte bir akşam yemeği yiyelim’ diye ikna ettim. Çiftliğe gittik, yemek yedik, yine bana dönmesini istedim. Oysaki o başkası ile olduğunu söyledi, zaten bunu hissediyordum.
Kıskançlık krizine girmiştim. Tartıştık, bana saldırdı, kavga ederken öldü. Cesedini yok etmek istedim. Önce yakmaya çalıştım. Olmadı, başaramadım.
Sonra bidona soktum, üzerine beton döktüm, yakalanacağımı biliyordum.
Onu çok sevmiştim, çaresiz kaldım. Kıskançlık krizine girmiştim. Çok pişmanım. Çiftliğe gittiğimizde öldürme niyetim yoktu. Barışıp birlikte olmayı düşünüyordum.”
‘Sinirlendim tartıştık‘
Hürriyet’ten Musa Kesler’in haberine göreyse C.M.A. ilk beyanında şu ifadeleri de kullandı:
“Pınar ile ilişkimiz vardı eşine söylerim diye sürekli tehdit ediyordu, para istiyordu. O gün de para istedi verecektim ama sinirlendim tartıştık. Bir anlık öfke ile öldürdüm.”