• SANAT
  • 9 SORUDA
  • DİKEN ÖZEL
  • GÜNÜN 11'i
  • DİKENLİK
  • AKŞAM POSTASI
  • SPOR
  • VPN HABER

Diken

Yaramazlara biraz batar!

  • VİTRİN
  • AKTÜEL
  • EKONOMİ
  • ANALİZ
  • DÜNYA
  • MEDYA
  • KEYİF
  • YAZARLAR
  • SÜRDÜRÜLEBİLİRLİK

BBC, hükümete kafa tuttu: MI5 ajanının cinsel saldırısını haberleştirdi

21/05/2022 14:06

Britanya istihbarat ve güvenlik kurumu MI5’in ajanı, kız arkadaşını korkutmak için ‘gizli statüsünü’ kullandı. Britanya hükümeti konunun haberini yapan BBC’ye dava açarak, haberin kaldırılmasını istedi. Hükümet ve yayın kuruluşu mahkemelik oldu.

MI5 Londra ofisi
Fotoğraf: Reuters

Britanyalı özerk yayın kuruluşu BBC’nin haberine göre Beth (mağdur kadını korumak için rumuz kullanıldı), ajanla bir çöpçatanlık uygulamasında tanıştı. Çift birlikte yaşamaya başladı. Başta ‘büyüleyici’ olan ilişki, giderek kabusa dönüştü. Zamanla ajanın ‘şiddet ve zulme takıntılı bir kadın düşmanı’ ve aşırılık yanlısı olduğu, şiddete eğilimli olduğu ortaya çıktı. İddialara göre istihbarat kurumundaki konumunu kullanarak kız arkadaşına defalarca kez cinsel saldırıda bulundu. İlişki ilerledikçe Beth’in akıl sağlığı bozuldu.


Mağdur kadın, “Maruz kaldığım cinsel veya fiziksel şiddetten hiçbirini açıklayamayacaktım çünkü yüksek mevkilerde her zaman arkasını kollayan insanlar vardı. Konuşsam beni öldürürdü” sözleriyle yaşadığı kabusu özetledi.

Ajan, kız arkadaşına eziyet ettiği gün eve gelen polislerce tutuklandı ve Beth’e saldırmakla suçlanarak, mahkemeye çıkarıldı. Duruşma devam ederken Britanya Kraliyet Savcılık Servisi (CPS) davayı ‘delil yetersizliği’ nedeniyle düşürdü. Hükümetin saldırıyı örtbas etme çabalarının sonucunda kadın şiddet görmeye devam etti. Durumu öğrenen BBC, konunun peşine düştü ve Beth’in yaşadığı mağduriyetlerin haberini yaparak, kamuoyunun ilgisini bu davaya topladı.

Haber, mağdur kadının saldırı esnasında cep telefonundan çektiği videonun da yayılmasıyla gündem oldu. Videoda aşırılık yanlısı MI5 ajanının kız arkadaşını ölümle tehdit ettiği ve ona palayla saldırdığı açıkça görülüyor.

BBC, kadınların ajanın kimliğini bilmeye hakları olduğunu ve bunun potansiyel mağdurları zarardan koruyacağını savunarak, haberin kaldırılmasına yönelik girişimlere başarıyla direndi. Haberi sosyal medya hesaplarından da paylaşan BBC, Britanya hükümetine resmen ‘kafa tuttu’.

Mahkeme kararı halen ajanın ismininin yayın kuruluşunca paylaşılmasını engelliyor. Buna rağmen BBC, potansiyel mağdurların kendini koruyabilmesi için olayı medyada görünür kılma savaşı veriyor.

MI5 agent used secret status to terrorise girlfriend – BBC News https://t.co/obusj0o5bi

— BBC News Press Team (@BBCNewsPR) May 19, 2022

Kategori:Dünya, Vitrin-mobil

SON HABERLER

Öcalan: Kardeşlik hukuku üzerinde bir yeni sözleşmeye ihtiyaç var

DEM Parti İmralı heyeti, PKK’nın silah bırakma ve fesih kararının ardından ilk defa İmralı’yı ziyaret etti. PKK lideri Abdullah Öcalan, heyet aracılığıyla mesajında “Kardeşlik hukuku üzerinde bir yeni sözleşmeye ihtiyaç var” dedi.

Her 10 gençten üçü kariyer planlamasını yapay zekayla yapıyor

Yeni bir araştırmaya göre 18-34 yaş arasındaki gençlerin yüzde 30’u kariyer planlamasını yapay zekayla şekillendiriliyor.

'Etkin pişmanlık' kapsamında ifade veren Ertan Yıldız'a tehdit iddiasına soruşturma

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) odaklı ‘yolsuzluk’ soruşturmasından tutuklu Ertan Yıldız’ın, etkin pişmanlık kapsamında ifade vermesinin ardından kendisinin ve ailesinin tehdit edildiği iddialarına ilişkin soruşturma başlatıldı.

Bahçeli: 'Milli Birlik ve Dayanışma Komisyonu' kurulması temennimizdir

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, PKK’nın silah bırakma ve fesih kararının ardından Meclis’te bütün siyasi partilerin katılımıyla bir komisyon kurulmasını önerdi ve komisyonun nasıl çalışacağına dair önerilerini sıraladı.

Ali Koç: Genel kurulu mali genel kurulumuzla beraber yapma kararımız bir inat değil, bir inanç

Fenerbahçe Başkanı Ali Koç “Olağanüstü genel kurulu mali genel kurulumuzla beraber eylül ayında yapma kararımız bir inat değil, bir inanç ve sorumluluktan ibarettir” dedi.

İlkokul öğrencisi görme engellilerin hayatını kolaylaştırmayı amaçlayan şapka tasarladı
George Miller'ın yedi yıl aradan sonra geri dönüş filminden fragman yayınladı

Ara

DİKEN’İ TAKİP EDİN

Osman Kavala 2 bin 756 gündür hapiste

YAZARLAR

Elinden çıkanı kulağın duysun

Mustafa Dağıstanlı

Ali Özgentürk için: Böyle mi olmalıydı!

Ayhan Tinin

Çocuk, sınırsızlıkta değil, sınırda büyür

Psk. Dr. Feyza Bayraktar

Yazalım da ne yazalım nasıl yazalım!

Murat Sevinç

Senyör Amicis'in gazına geldim 

Behzat Şahin

Özel, İmamoğlu ve Yavaş'ın 'özenli' açıklamaları üzerine…

Murat Sevinç

Yeşil zeytini neden yemedin Sait?

Ayhan Tinin

GÜNÜN 11’İ

Pınar Yıldız Yüksel: Türkiye yaşlı nüfus hızında Japonya'nın izinden gidiyor

Savaşkan İskefli: Otomobil almak yüksek vergiler nedeniyle toplumun büyük kesimi için neredeyse imkânsız

Ümit Akçay: 19 Mart operasyonunun ekonomik etkileri, iktidarı girdiği yoldan çevirecek bir etki yapmadı

Esfender Korkmaz: Dezenflasyonist politika aracı olarak yatırımların durdurulması çok yanlış

Sedat Bozkurt: İktidarın 'terörsüz Türkiye' diyerek önüne koyduğu amacı o gün bu akademisyenler devletten talep ettiler

Nevşin Mengü: Ekrem İmamoğlu dosyasından belli ki 'ahtapot' çıkacak

Fehmi Koru: Körfez ülkelerinde krallar gibi karşılandı Trump…

Gözde Bedeloğlu: Geleceğin mimarları, sanatçıları, bilim insanları üstleri başları parçalanarak gözaltına alındı, tutuklandı

Şükran Pakkan: İnsanları onurlu kılan; ispiyoncu olması değil, özgürlüğe, hakka ve adalete inanmasıdır

Zeynep Aktaş: Yatırımcı yeniden borsaya yönelirken altın geriliyor

İlber Ortaylı: Medeniyet Kulübü'nden bir öğrenci, protestocu grubun içine dalıp kavga çıkarmış

  • 9 SORUDA
  • YAZARLAR
  • AKTÜEL
  • ANALİZ
  • DİKEN ÖZEL
  • DİKEN'E TAKILANLAR
  • DÜNYA
  • EKONOMİ
  • KEYİF
  • MEDYA
  • POPÜLER BİLİM
  • SANAT
  • BU GAZETE…
  • DİKEN 10 YAŞINDA
  • Künye
  • İletişim
  • Gizlilik ilkeleri
  • Çerez politikası

"Genç gazeteci arkadaşlarıma! Bu meslek yorucu bir meslektir. Ama, insan büyük bir zevkle çalışır. Kalemine daima efendi kal, uşak olmamaya gayret et. Mecbur kalırsan kır, sakın satma." Sedat Simavi

×