Banksy’nin aralık ayında Galler’in Port Talbot kasabasında bir garajın iki duvarına yaptığı resim, bir galeri tarafından en az 100 bin sterline (yaklaşık 700 bin TL) satın alındı. Duvar resmi başka bir mekanda sergilenecek.

Banksy, çevre kirliliğine dikkat çekmek için kurguladığı eserini çelik işçisi Ian Lewis’in garajının duvarına çizmişti. Daha sonra da Instagram hesabından duvar resminin kendisine ait olduğunu doğrulamıştı.
BBC Türkçe’nin haberine göre Banksy’nin resmini satın alan Brandler Galerileri’nin sahibi John Brandler esere ‘altı basamaklı‘ bir ücret ödediğini söyledi.
Lewis: Üstümden büyük bir yük kalktı
Kasabanın esere ‘aşık olduğunu‘ söyleyen Lewis, “Bu stres üstümden kalktı ve ne yapmak istediğim konusunda daha çok düşünmeliyim. Burada kalmayı düşünüyorum, belki bir kaç tatil yaparım” diye konuştu.
Brandler: Eser bir süre daha burada olacak
Brandler ise eserin bir süre başka bir kente taşınmyacağını ve Port Talbot’da ‘en az iki ya da üç yıl kalacağını‘ söyledi.
Brandler ayrıca Lewis’in çok daha yüksek teklifleri, eserin Port Talbot’ta kalması için reddettiğini de açıklayarak Lewis’e teşekkür etti.