Bakırköy sahiline Dati Holding tarafından yapılması planlanan yat limanı projesi için düzenlenen referandumdan ‘Evet’ çıktı.

Fotoğraf: DHA
DATİ Holding tarafından başlatılan yat limanı projesi için Ataköy sahilinde 10 futbol sahası büyüklüğünde deniz doldurulmuştu. Ancak Bakırköy belediyesi inşaata hukuka aykırı olduğu gerekçesiyle izin vermemişti.
Holding, yasal sürenin dolmasının ardından Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’ndan inşaat ruhsatı almıştı. Bakırköy belediyesi ise ruhsal iptali için dava açmış, mahkeme karar verilene kadar ruhsat yürütmesini durdurmuş, inşaat da mühürlenmişti.
Bunun üzerine proje için halk oylaması yapılmasına karar verilmişti.
‘Otobüslerle Bakırköy dışından geldiler’
DHA’nın haberine göre Bakırköy belediyesi tarafından bugün düzenlenen oylama saat 09.00’da başladı, 17.00’deyse sona erdi. 3 bin 458 kişinin oy kullandığı referandumda 1998 kişi ‘Evet’ diyerek projenin yapılmasına onay verdi.
Oylama sırasında bazı vatandaşlar, ikametgah şartı aranmayan oylama için Bakırköy dışında yaşayan vatandaşların otobüslerle getirilerek oy kullandırıldığını savunarak sonuca tepki gösterdi.