30 Mart 2014’teki yerel seçimler sırasında meydana gelen elektrik kesintilerinin ardından “Trafoya kedi girmiş” diyen Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, veterinerlerin seçim günü kedilere yaptığı “Trafolardan uzak durun” çağrısı için “Tebessümle karşılıyorum” diye konuştu.

Fotoğraf: DHA
Seçim sonuçlanana kadar, Ankara Gölbaşı’ndaki merkezde nöbet tutacağını, enerji hatları ve trafolarda güvenlik açısından helikopterli denetim yapılacağını söyleyen Yıldız, trafo merkezlerinde gereken önemi aldıklarını söyledi.
İstanbul Veteriner Hekimler Odası (İVHO) Yönetim Kurulu’nun genel seçimler öncesinde kedilere uyarıda bulunarak, “Trafolardan uzak durun” çağrısı yapmasını da değerlendiren Yıldız, “Ülkemizin seçim ortamı ve gerginliğinin espiriye olan ihtiyacını bu ortaya koyuyor. Bunu tabii tebessümle karşılıyorum. En fazla lafı geçecek olanlarda veteriner hekimlerimizdir. Espri anlayışlarından dolayı da teşekkür ediyorum” diye konuştu.
Muhalefet partilerine de çağrı yapan Yıldız, “Sandığın ve trafonun arkasına sığınmasınlar. Anketlerde aldıkları sonuçları bu şekilde mazeretlendirmesinler” dedi.