Bağış Erten: Pasta masta yok bizde

Okura not

Günün 11’i, Türkiye medyasındaki görüş ve yorum çeşitliliğini yansıtmak amacıyla hazırlanmaktadır. Aşağıda özetini bulacağınız yazıya yer vermemiz, içeriğini onayladığımız ve/veya desteklediğimiz anlamına gelmez.

 

Önümüzdeki 11 haftada bizim takımlar tek ölçüsü olan bir tartıya çıkacak. Kazandılar mı, kazanmadılar mı? Yaşayacaklar mı, yaşamayacaklar mı? Sadece buna bakacağız.

23 yaşındaki Sebastien Haller gibi bir Fransız’ı Hollanda’da bulup, sonra muhtemelen nasıl 15 milyona satacaklarını tartışacağımız Eintracht Frankfurt’un başarısına tekabül eden yok bizde.

Monaco 20 milyonluk onca futbolcuyu nasıl yetiştiriyor diye merak edeceğimiz bir karşılığımız yok. Sergio Rico’yu nereden buldu bu Sevilla diyebiliriz, ama bu cümlenin Türkçesi yok. Atalanta’nın hocası Gasperini ufkumuzu açıyor da ona eşleyebileceğimiz tek bir isim göremiyoruz Misak-ı Milli’de.

Biz işimize bakıyoruz. Ekmeğimizin peşindeyiz. Ve ne olursa olsun kazanmak istiyoruz! Pasta masta yok bizde.

Bağış Erten’in yazısı