Avusturya Başbakanı Sebastian Kurz, ‘özellikle son yıllarda izlediği siyaset nedeniyle’ Türkiye’nin Avrupa Birliği’nde (AB) yeri bulunmadığını söyledi.

Kurz, Alman Bild am Sonntag gazetesine verdiği söyleşide, ‘Türkiye’de insan haklarının, temel hak ve özgürlüklerin ihlal edildiğini, AB’nin hiçbir şey olmamış gibi seyirci kalmasını kabul edemeyeceğini’ belirterek, üyelik müzakerelerinin kesilmesi gerektiğini savundu.
“Bana göre, özellikle son yıllarda izlediği siyaset nedeniyle Türkiye’nin AB’de yeri yok” diyen Avusturya başbakanı, Türkiye ile AB arasındaki müzakerelerin kesilmesinin ‘dürüstçe’ olacağını söyledi. Kurz, bu konuda AB ülkeleri arasında çoğunluğun henüz sağlanamadığını, ancak önümüzdeki yıllarda bunun gerçekleşebileceğinden umutlu olduğunu da sözlerine ekledi.
18 Aralık’ta yemin ederek başbakanlık görevine başlayan Avusturya Halk Partisi (ÖVP) lideri Kurz, dışişleri bakanı olduğu 2013-2017 yıllarında da defalarca müzakerelere son verilmesi çağrısında bulunmuştu.
Avusturya’nın müstakbel başbakanı: AB Türkiye’yle müzakereleri durdursun