• SANAT
  • 9 SORUDA
  • DİKEN ÖZEL
  • GÜNÜN 11'i
  • DİKENLİK
  • AKŞAM POSTASI
  • SPOR
  • VPN HABER

Diken

Yaramazlara biraz batar!

  • VİTRİN
  • AKTÜEL
  • EKONOMİ
  • ANALİZ
  • DÜNYA
  • MEDYA
  • KEYİF
  • YAZARLAR
  • SÜRDÜRÜLEBİLİRLİK

Aşı karşıtlarının hedef aldığı Prof. Dr. Şenol'un kapısına dana dili bırakıldı

01/08/2022 23:31

Aşı karşıtlarının sık sık hedef aldığı Gazi Üniversitesi’nde Mikrobiyoloji ve Enfeksiyon Hastalıkları Uzmanı Prof. Dr. Esin Davutoğlu Şenol’un ofisinin önüne iki adet dana dili bırakıldı. Daha önce birçok kez aşı karşıtları tarafından tehdit alan Şenol olaydan sonra koruma talep etti.

Görsel: Diken / Twitter

halktv.com.tr’den Onur Durmuş’a konuşan Şenol, olayı şöyle anlattı: “29 Temmuz 2022 tarihinde akşam üzeri ofisimin bulunduğu binaya girdiğimde, yanda bulunan otopark görevlisi tarafından, ‘Hocam Avcı adlı bir hastanız size selam söyledi, beyaz bir Clio araba’ notunu iletti. Ardından ofisimdeki sekreterim ve bina görevlisi, benim bulunduğum katın merdivenlerine bırakılmış iki adet dana dili bulduklarını, fotoğraflayıp sonra attıklarını bildirdi. Binanın altında bulunan kafe görevlileri de bir hastamın bana iki adet limonata yollattığını, kendi bırakmak istememe nedeni olarak ‘Esin hoca böyle şeyleri sevmez’ dediğini iletti.


‘Planlı bir cinayet girişimi‘

Bu olayın ‘planlı bir cinayet girişimi’ olduğunu söyleyen Şenol, şöyle devam etti: “İlgili şahsın sosyal medya aracılığıyla da paylaştığı cinayete hazırlık vurguları ve çeşitli tetikçiler eliyle planlandığı izlenimini güçlendiren girişimin, o gün oraya geç bir saatte uğramam nedeniyle bertaraf edilmiş olduğumu anlıyorum.

Bu kan dondurucu planlı cinayet girişimi, Sağlık Bakanlığı, İçişleri Bakanlığı gibi konuyla ilişkili takipleri olması gereken bakanlık ve mercilerin ben ve birkaç bilim insanına yapılan tüm şiddet dolu tacizlere seyirci kalırken ve yargı suç kabul edip izlemezken olmaktadır.”

‘Tüyler ürpertici paylaşımları var‘

Uzun süredir tehdit aldığını ve bu olaydan sonra koruma talep ettiğini belirten profesör, şöyle devam etti: “Daha önce defalarca basın paylaştı, bizler anlattık ama seyredildi. Kişi hakkında emniyet birimleri gerekli işlemleri başlatarak harekete geçmiştir. İlişkili bulunduğu tüm grupların araştırılmasını konunun organize olabileceğini bildirdik. Ben koruma talebinde bulundum. Bunun yakın bir fiziksel tehdit olduğunu algıladım. Uzun süredir aşı karşıtı, plandemikçi hesaplardan tehdit alıyor ve suç duyurularında bulunuyorum.

Ancak bizim yaptığımız suç duyuruları ‘ifade özgürlüğü’ ya da ‘adres bulunamadı’ şeklinde karşılık buluyor. Karakola suç duyurusunda bulunmaya gittim. Bina ve otoparktaki kameralar izlenerek ilgili kişinin sosyal medyada Op. Dr. Mustafa Yücel olarak ve sahte doktor olarak bilinen, Büyük Uyanış Derneği üyesi kişi olduğu saptandı. Sosyal medya hesabı emniyet tarafından takibe alındı. Ekte tüyler ürpertici paylaşımları var.”

Sosyal Medya hesabı emniyet tarafından takibe alındı
Ekte tüyler ürpertici paylaşımları var. pic.twitter.com/IzFR6Y3C89

— Esin Davutoğlu Şenol (@esenol) August 1, 2022

pic.twitter.com/wZGqOz3sZu

— Esin Davutoğlu Şenol (@esenol) August 1, 2022

pic.twitter.com/ly1m1D0KAv

— Esin Davutoğlu Şenol (@esenol) August 1, 2022
Prof. Dr. Şenol, suç duyurusunda bulunacak

Kategori:Aktüel, Vitrin-mobil

SON HABERLER

Danimarka'da emeklilik yaşı 70'e yükselecek

Danimarka’da emeklilik yaşını 2040’a kadar kademeli olarak 70’e yükseltecek yasa parlamentodan geçti.

Barcelona, KBY ve Kuzeydoğu Suriye'de futbol okulları açacak

Katalan ekibi Barcelona, Kürdistan Bölgesel Yönetimi (KBY) ve Suriye Demokratik Güçleri (SDG) denetimindeki Kuzeydoğu Suriye’de futbol okulları açacağını duyurdu.

AKP'de çalıştay: 'Millet bugüne kadar Anayasa yapma hakkını kullanamadı'

AKP’de ‘yeni anayasa çalıştayı’ bugün. Genel başkan yardımcısı Hayati Yazıcı, Anayasa yapmanın hak olduğunu belirtip “Ama millet, bu hakkını bugüne kadar kullanamamış” dedi.

Balıkesir'de 22 yaşındaki kadın erkek arkadaşı tarafından öldürüldü

Balıkesir’in Erdek ilçesinde 22 yaşındaki kadın erkek arkadaşı tarafından bıçaklanarak öldürüldü.

'Lahmacun pahalı' iddialarına başkan tepkili: Bodrum turizmini baltalamak için

Bodrum Belediye Başkanı Tamer Mandalinci, “Bodrum turizmini baltalamak için” diyerek ilçede ‘Lahmacun pahalı’ iddialarına tepki gösterdi.

Sayıştay başsavcılığına Savunma Bakanlığı tedarik hizmetler genel müdürü atandı
90 yaşındaki doktordan oturuma katılmayan hekim milletvekillerine: Utanın!

Ara

DİKEN’İ TAKİP EDİN

Osman Kavala 2 bin 761 gündür hapiste

YAZARLAR

Bir uyanışın tarihi: 19 Mayıs

Psk. Dr. Feyza Bayraktar

Elinden çıkanı kulağın duysun

Mustafa Dağıstanlı

Ali Özgentürk için: Böyle mi olmalıydı!

Ayhan Tinin

Çocuk, sınırsızlıkta değil, sınırda büyür

Psk. Dr. Feyza Bayraktar

Yazalım da ne yazalım nasıl yazalım!

Murat Sevinç

Senyör Amicis'in gazına geldim 

Behzat Şahin

Özel, İmamoğlu ve Yavaş'ın 'özenli' açıklamaları üzerine…

Murat Sevinç

GÜNÜN 11’İ

Korkut Boratav: ABD emperyalizminin yeni yüzyılda saldırganlaşması, dolar hegemonyasını zayıflattı

Zafer Arapkirli: İlhan Şeşen'in dediği gibi iktidar açısından 'Benim Aklım Başımda Değil'e çok kolay bağlayacaksınız siz de…

Zeynep Aktaş: Enflasyonun üzerinde getiri sağlayanlar yatırımcıların dikkatini çekiyor

Erdal Sağlam: Var olan güvensizlik büyüyor

Burcu Aydın: Bu, temmuzda asgari ücret, memur ve emekli maaşlarında bir artış öngörülmediği anlamına geliyor

Kansu Yıldırım: CHP'li ve DEM Parti'li yerel yönetimlerin üzerinde tam denetim sağlamak hedefleniyor

Sefer Levent: 30 çalışandan biri artık motokurye

İbrahim Kahveci: O da ne? Köprü hala müteahhitte….

Deniz Zeyrek: Akılları fikirleri cinsellik

Esfender Korkmaz: Sorunların nedenlerinden biri de IMF ile gelen dalgalı kur politikası

Çiğdem Toker: Şimşek programının bir uluslararası toplantılarda görünen yüzü var, bir de kayda girmeyen yüzü

  • 9 SORUDA
  • YAZARLAR
  • AKTÜEL
  • ANALİZ
  • DİKEN ÖZEL
  • DİKEN'E TAKILANLAR
  • DÜNYA
  • EKONOMİ
  • KEYİF
  • MEDYA
  • POPÜLER BİLİM
  • SANAT
  • BU GAZETE…
  • DİKEN 10 YAŞINDA
  • Künye
  • İletişim
  • Gizlilik ilkeleri
  • Çerez politikası

"Genç gazeteci arkadaşlarıma! Bu meslek yorucu bir meslektir. Ama, insan büyük bir zevkle çalışır. Kalemine daima efendi kal, uşak olmamaya gayret et. Mecbur kalırsan kır, sakın satma." Sedat Simavi

×