Apple, iPhone kullanıcılarının telefonların yeni güncellemelerle yavaşladığı şikayetleri üzerine bir açıklama yaptı. Şirket, yeni güncellemelerle, pili eskimiş cihazları yavaşlattıklarını, bunun gerekçesinin ise telefonun ömrünü uzatmak olduğunu belirtti.

Fotoğraf: Reuters
BBC Türkçe’nin haberine göre ‘yavaşlatma’ son olarak popüler tartışma platforumu Reddit’te gündeme geldi. Bir kullanıcı iPhone 6s telefonunun pilini değiştirdikten sonra yeniden hızlandığını belirtti.
Apple tartışma üzerine durumu kabul etti ancak amacın ‘telefonların daha uzun süre kullanılabilmesini sağlamak’ olduğunu savundu. Açıklamaya göre yavaşlamanın nedeni, eskiyen pillerle telefon performansını dengeleyebilmek için eklenen özellik.
Açıklamada şunlar kaydedildi: “Lityum iyon piller, soğuk ortamlarda, eskidiklerinde ya da şarjları düşük olduğunda, akım taleplerini karşılamada zorlanır. Bu da elektronik bileşenlerin korunması için cihazın ani şekilde kapanmasına neden olabilir. Geçen yıl iPhone 6s, iPhone 6 ve iPhone SE’de sıkça görülen beklenmedik kapanma sorununu çözmek için yeni bir yazılım geliştirdik. Bu özelliği iOS 11.2 ile iPhone 7 için de kullanıma soktuk ve gelecekte diğer ürünlerimiz de kullanıma sunmayı planlıyoruz.”
Ancak Apple’ın bu özellikten kullanıcılarına haberdar etmememesi de tartışma yarattı.
Yavaşlayan telefonlarının pillerinin yenilenmesiyle, performans düşüklüğü ve yavaşlama sorunları da çözülüyor.