AKP'li Üstün'den 'niyet beyanı': Kaymak tabakanın okuduğu ODTÜ arazisine dört üniversite sığar

ODTÜ’de yaşanan ‘mescit tartışması’yla ilgili konuşan AKP Genel Başkan Yardımcısı Ayhan Sefer Üstün, okulda sadece ‘kaymak tabaka’ ailelerin çocuklarının okuduğunu savunarak, “ODTÜ arazisine en az dört üniversite daha sığar. Milletimizin, yeni üniversitelerin kullanımına açılması lazım” diye konuştu.

20140220 ayhan sefer ustun
Fotoğraf: DHA

Milliyet’te yer alan habere göre, Yükseköğretim Kurulu’na (YÖK) “ODTÜ’nün kontenjanlarını artır. Anadolu evlatları bu üniversiteye girebilsinler” sözleriyle seslenen Üstün, okula sadece ‘elit, tuzu kuru ve kaymak’ tabakanın çocuklarının geldiğini savunarak, “Bu kültürü güya kendilerince bozmak istemiyorlar ama bunun yolu ve yöntemi, oradaki kontenjanların arttırılmasıdır” diye konuştu.

ODTÜ’nün büyük bir araziyi ‘zapt ettiğini’ ve buranın ‘milletin arazisi’ söyleyen Üstün, “ODTÜ arazisine en az dört üniversite daha sığar. Milletimizin, yeni üniversitelerin kullanımına açılması lazım” ifadelerini kullandı.

Erdoğan’dan YÖK’e ‘ODTÜ talimatı’: Gereği neyse yapılsın, takipçisi olacağız

‘Siber kriz’de madalyonun öteki yüzü: ODTÜ ormanları ve rektör seçimleri

Başbakan Yardımcısı Elvan, ‘imparator’a benzettiği ODTÜ rektörü Acar’a ‘had bildirdi’

ODTÜ’deki ‘namaz’ kavgasında hedefteki rektör Acar: Çözüm poliste değil öğrencide

AKP’li vekil coştu: Cizre’ye, Silopi’ye nasıl giriliyorsa ODTÜ’ye de girilir