AKP Ankara milletvekili ve Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın eski metin yazarı Aydın Ünal, son haftalarda arka arkaya bildiri yayınlayarak yaşadıkları baskıyı anlatan liselilerin siyasiler tarafından istismar edildiğini öne sürerek, “Karaman’daki çirkinlik neyse, Doğu-Güneydoğu’da çocukların eline taş verme iğrençliği neyse; manşetle, köşe yazısıyla, kürsü konuşmasıyla çocukları eyleme çağırmak da odur” diye konuştu.

Fotoğraf: Twitter
Yeni Şafak’taki bugünkü köşesinde, siyasi partilerin işlevlerinden birinin de kitleyi ‘evde tutmak’ olduğunu savunan Ünal, temsili demokrasi dersi verdi.
Seçmenin kendi gösteremediği reaksiyonları göstermesi için bir partiye oy verdiğini söyleyerek, Gezi eylemleri sırasında dönemin başbakanı Tayyip Erdoğan’ın sarf ettiği “Şu anda evlerinde zorla tuttuğumuz bu ülkenin en az yüzde 50’si var” sözlerini anımsattı.
Erdoğan’ın yüzde 50’yi evde ‘tutamadığı’na dair sözlerini ‘Allah korusun’ diye tarif eden yazar, “Siyasi partisine ve liderine güvendiği için o yüzde 50 sokağa inmedi, işi kendisini temsil eden parti ve lidere bıraktı, parti ve lider de, emaneti hakkıyla taşıdı” dedi ve CHP ve HDP’nin ‘kabiliyetsizliğinden’, seçmenlerin partilerini çiğneyerek sokağa başvurduğunu savundu.
Bu noktada MHP’nin ‘hakkını teslim eden’ yazar, Devlet Bahçeli’ye övgüler yağdırdı.
‘Kanlı sapık şimdi bir kez daha iş başında’
Son günlerde liselilerin yayınladıkları bildileri ‘provokasyon’ ve ‘kirli bir tezgah’ olduğunu öne süren Ünal, “Liselileri sokağa dökme eylemi, neresinden bakarsanız bakın, hiç tartışmasız çocuk istismarıdır. Liseli çocuklara direniş çağrıları yapmak, kendi beceremediği eylemi ve direnişi ahlaksızca küçük çocuklara yaptırtmaktır. Bir çocuğu ‘elma şekeri’yle kandırıp istismar etmek neyse, Karaman’daki çirkinlik neyse, Doğu-Güneydoğu’da çocukların eline taş verme iğrençliği neyse; manşetle, köşe yazısıyla, kürsü konuşmasıyla çocukları eyleme çağırmak da odur. Türkiye’nin nice lisesinden çocukları hayatlarının baharında hayatsız bırakan kanlı sapık şimdi bir kez daha iş başında. Berkin çocuğun kanı tatmin etmiyor vampiri artık. Liseleri tahrik ederek yeni kurbanlar arıyor.” dedi.