AKP Dış İlişkiler Başkan Yardımcısı ve İstanbul Milletvekili Metin Külünk’ün para verdiği öne sürülen ‘Almanyalı Osmanlılar’ın olası yurt dışı bağlantısına dair Baden Württemberg eyaletinde soruşturma açıldı.
Soruşturmaya emniyet teşkilatı içinde yer alan uluslararası terörle mücadele biriminin de dahil edildiği açıklandı.

Fotoğraf: Avrupaforum.com
DW Türkçe’nin haberine göre Baden Württemberg eyaleti emniyet teşkilatı, çetenin siyasi olarak yurt dışından kontrol edilip edilmediğini araştıracak.
Baden Württemberg Emniyet Müdürü Klaus Ziwey, ‘Almanyalı Osmanlılar’ın, Avrupalı Türk Demokratlar Birliği’yle (UETD) bağlantılarının olduğunu da belirtti. UETD, Almanya İçişleri Bakanlığı tarafından AKP’nin resmi olmayan yurt dışı organizasyonu olarak kabul ediliyor.
‘Terörle mücadele faaliyeti’
Daha önce de Almanya’da polis baskınları ve örgütlü suçlarla ilgili soruşturmalarla gündeme gelen ‘Almanyalı Osmanlılar’, ülkedeki resmi raporlara göre PKK, aşırı solcular ve Gülen hareketine karşı ‘terörle mücadele faaliyeti’ yürütüyor.
Geçen yıl Almanya’nın farklı eyaletlerinde birçok kez baskın düzenlenen çeteye uyuşturucu, silah ticareti, kara para aklama, şantaj, belgede sahtecilik gibi suçlamalar yöneltiliyor. Örgütün eski lideri halihazırda başka suçlamalar nedeniyle tutuklu…
‘Saygıdeğer kurucumuz’
‘Almanyalı Osmanlılar’ın bugünkü lideriyse ekim 2016’da Cumhurbaşkanlığı Başdanışmanı İlnur Çevik tarafından Ankara’da kabul edilmişti.
Lider görüşmeye ilişkin açıklamasında Çevik’le ilgili ‘saygıdeğer kurucumuz’ ifadesini kullanarak, “Çevik, cumhurbaşkanlığının yurt dışındaki terör örgütlerine karşı mücadele eden Türk vatandaşlarının arkasında olduğunu söyledi” demişti.
Çevik’se lidere ‘güzel çalışmalarına ve Almanya’da Türk gençlerini sokaktan kurtarmaya devam etmelerini’ söylediğini belirtmişti.
AKP’li milletvekili Külünk’ün ise birçok kez ‘Almanyalı Osmanlılar’ın ileri gelen isimlerine para verdiği ya da verdirdiği, Almanya’daki soruşturma ekiplerinin de bu parayla ateşli silah satın alındığını tespit ettiği kaydedilmişti.
Alman basını: AKP’li vekilin ‘Almanyalı Osmanlılar’a verdiği parayla silah alındı
Alman bakandan rapor: ‘Almanyalı Osmanlılar’ı Türk devleti destekliyor