Erdoğan’ın muhalefet bakanı olduğunu artık saklamıyormuş…
CHP’nin 6 aylık lideri Özgür Özel’e, muhalefet saflarından fırlatılıyor bu oklar.
Atatürk’ün Gençliğe Hitabesi’nden aldığı yetkiyle, onu CHP’nin başında oturtmayacağını söyleyen güya gazeteci bile çıktı.
Niye mi böyle tepkilere hedef oldu?
22 yıldır, iktidarı sandıkta değiştiremememişler.
Özgür Özel’in kabahati de suçu, seçmende değil kendilerinde aramak. Ve son seçim başarılarını, buna borçlu olduklarını vurgulamak.
Nerede yanlış yapıyoruz, demek yerine Erdoğan’a oy verdiği için seçmeni suçlayan, “bidon kafa” diye aşağılayan zihniyetten kopmuşlar.
Özgür Özel, bu kopuşu savunuyor ve temsil ediyor. 47 yıldır ilk kez birinci parti olmalarını da buna bağlıyor.
Kutuplaşma hep AK Parti’ye yaramış. Şimdi CHP, bu kısır döngüyü kırıyor.
Ama kutuplaşma fedâiliğinden geçinen, kimlik çatışmasına mermi satan rövanş tüccarları bu tarafta da yok mu! Boşa düştü, işsiz kaldılar. Rahatsızlıkları ondan.
Ekmekleriyle oynamış, geçim ve istismar kapılarını kapatmış. Özgür Özel’e onlar ateş püskürmeyecek de kim püskürecek!
Yeniçeri ayaklanması gibi. Rollerini lağvederek kendilerine ihtiyaç bırakmayana karşı kazan kaldırıyorlar.
Bunlardan kaldırım kabadayısı kılıklı biri var. İftirasını Özgür Özel’e yedireceği, gözlüğünü gözüne sokacağı naraları bile atıyor. Herhalde militan gazetecilikten aldığı yetkiyle…
“Bidon kafa” yazısını sanki o yazmamış, eski gazetesinin sitesinde durmuyor, sırf onu karalamak için uydurulmuş, iftiraymış gibi ağlaşmaz mı bir de! Mağduriyeti hiç btmiyor.
Özgür Özel’in hatası büyük yani, affedilir cinsten mi, yatacak yeri yok, AK Parti’nin ekmeğine yağ sürmüyor…
Nerede o, Erdoğan’a sırtından seçim kazandıran eski zihniyet…
Birinciliği yine eliyle hediye edecekken CHP nasıl kendisi birinci parti çıkar… Yok yok, saldıranlar haklı, yolu yol değil cidden.