Ahmet Hakan: Tezkeredeki Esad vurgusu algı operasyonu, aldanmayın

Okura not

Günün 11’i, Türkiye medyasındaki görüş ve yorum çeşitliliğini yansıtmak amacıyla hazırlanmaktadır. Aşağıda özetini bulacağınız yazıya yer vermemiz, içeriğini onayladığımız ve/veya desteklediğimiz anlamına gelmez.

 

“Tezkere”de bir kez IŞİD’den, altı kez Suriye rejiminden söz edildi. Yakın ve yakıcı tehlike IŞİD’ken… Neden böyle oldu?
Yoksa Türkiye, yalınkılıç Esad’a mı saldıracak?

Sorunun yanıtı: Hayır, saldırmayacak. “Tezkere”de Esad’dan altı kez söz edilmesinin nedeni görüntüyü kurtarmak.

Hepimiz biliyoruz ki: Suriye konusunda Türkiye’nin tezleri çöktü. Esad’ın hemen devrileceği düşünülüyordu, devrilmedi. “Tezkere”de yapılan Esad vurgusunun temel amacı, hâlâ o tezin peşindeymiş gibi bir intiba vermek… “Bizim birincil sorunumuz Esad rejimidir, bu yaklaşımımızı değiştirmedik” algısı yaratmak.

Ahmet Hakan’ın yazısı