• SANAT
  • 9 SORUDA
  • DİKEN ÖZEL
  • GÜNÜN 11'i
  • DİKENLİK
  • AKŞAM POSTASI
  • SPOR
  • VPN HABER

Diken

Yaramazlara biraz batar!

  • VİTRİN
  • AKTÜEL
  • EKONOMİ
  • ANALİZ
  • DÜNYA
  • MEDYA
  • KEYİF
  • YAZARLAR
  • SÜRDÜRÜLEBİLİRLİK

AA'dan al haberi: Operasyonın hedefindeki 30 kişi Tahşiyeciler'le ilgili suç ve delil uydurmakla suçlanıyormuş!

14/12/2014 10:45

 

Anadolu Ajansı (AA), Twitter fenomeni fuatavni’nin üç gün önce duyurduğu Fethullah Gülen Cemaati’nin yayın organlarına yönelik yeni ‘paralel yapı’ operasyonunda gözaltına alınanların Tahşiyeciler olarak bilinen kişiler için ‘suç ve delil uydurdukları‘nı, ‘kumpas kurdukları’nı yazdı.

‘Örgütsel yapı oluşturma’ suçlaması

Ajans’a göre, Soruşturmayı yürüten İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı şüpheliler hakkında, ‘Türkiye Cumhuriyeti devleti egemenliğini ele geçirmek amacıyla baskı, yıldırma ve tehdit yöntemlerini kullanıp, örgütsel yapı oluşturarak, bu yapılanma altında iftira, kişi hürriyetinden yoksun kılma ve belgede sahtecilik suçları’ndan işlem yapacak.


Ajansa göre, gözaltına alınan, aralarında emniyet görevlileri, gazeteci ve televizyoncuların da bulunduğu 30 kişinin bu suçlamayla karşı karşıya olduğu iddia ediliyor.

2009 yılında İstanbul Emniyet Müdürlüğü tarafından düzenlenen operasyonda,Tahşiyeciler isimli grubun imamı Mehmet Doğan’ın ve 10 kişinin daha yakalandığını belirten AA, ‘Molla Muhammet’ ünvanlı Doğan’ın, Fethullah Gülen’in fikirlerine karşı çıktığının öne sürüldüğünü yazdı.

Operasyonun Tahşiyeciler grubuyla ilişkilendirileceğini, operasyonu önceden duyuran fuatavni de yazmıştı.

fuatavni tashiyeciler

Kim bu Tahşiyeciler grubu?

El Kaide’ye yakın olduğu iddia edilen ‘Tahşiyeciler’ grubunun Fethullah Gülen Cemaati gibi Said-i Nursi’nin Risale-i Nur’larını kendisine temel aldığı, ancak Cemaat’in aksine silahlı mücadeleyi de savunduğu belirtiliyor.

El Kaide’ye yakın olduğu iddia edilen gruba yönelik 2010 yılında operasyon düzenlenmiş, 122 kişi gözaltına alınmıştı. Aralarında imamları Molla Muhammet’in de olduğu sanıklar bir süre tutukla kaldıktan sonra serbest bırakılmıştı.

 

Kategori:Aktüel

SON HABERLER

Hakan Fidan Suudi Arabistan'da: Hedefimiz 10 milyar dolarlık ticaret hacmi

Dışişleri Bakanı Hakan Fidan Suudi Arabistan’da iki ülke arasındaki ticaret hacmi hedefinin bu yıl 10 milyar dolar olduğunu duyurdu.

MEB denetimde: 403 öğrencinin diploması iptal

Geçen eğitim öğretim yılındaki özel okullara yapılan denetimlerde ‘kayıt şartlarını sağlamadığı’, ‘gerçeğe aykırı notlar verildiği’ ve ‘okula devam etmediği’ gerekçeleriyle 403 öğrencinin diploması iptal edildi.

Ankara'da yarın bazı yollar trafiğe kapalı

Ankara’da 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı etkinlikleri için bazı yollar trafiğe kapatılacak.

Elinden çıkanı kulağın duysun

Yazdığınız cümlenin, ardarda gelen cümlelerin, tüm metnin nasıl ses verdiğini bilmek önemli. Tekliyor mu, sarkıyor mu, akıyor mu? Sesi nasıl?

İsmet Akça: Toplumun yarısını ikna edemezseniz barış süreci zedelenir

Doç. Dr. İsmet Akça: PKK’nın silah bırakma işi pratiğe döküldüğü zaman Erdoğan sahne önüne çok daha fazla çıkar ve ‘Terörsüz Türkiye’yi ben yarattım’ der.

Zaman Genel Yayın Yönetmeni Dumanlı medyaya veryansın etti: Mesleği bu kadar kirletmeyin
Son 'paralel' operasyona ilk tepki Kılıçdaroğlu'ndan: Yaşananlar bir darbe sürecidir

Ara

DİKEN’İ TAKİP EDİN

Osman Kavala 2 bin 756 gündür hapiste

YAZARLAR

Elinden çıkanı kulağın duysun

Mustafa Dağıstanlı

Ali Özgentürk için: Böyle mi olmalıydı!

Ayhan Tinin

Çocuk, sınırsızlıkta değil, sınırda büyür

Psk. Dr. Feyza Bayraktar

Yazalım da ne yazalım nasıl yazalım!

Murat Sevinç

Senyör Amicis'in gazına geldim 

Behzat Şahin

Özel, İmamoğlu ve Yavaş'ın 'özenli' açıklamaları üzerine…

Murat Sevinç

Yeşil zeytini neden yemedin Sait?

Ayhan Tinin

GÜNÜN 11’İ

Pınar Yıldız Yüksel: Türkiye yaşlı nüfus hızında Japonya'nın izinden gidiyor

Savaşkan İskefli: Otomobil almak yüksek vergiler nedeniyle toplumun büyük kesimi için neredeyse imkânsız

Ümit Akçay: 19 Mart operasyonunun ekonomik etkileri, iktidarı girdiği yoldan çevirecek bir etki yapmadı

Esfender Korkmaz: Dezenflasyonist politika aracı olarak yatırımların durdurulması çok yanlış

Sedat Bozkurt: İktidarın 'terörsüz Türkiye' diyerek önüne koyduğu amacı o gün bu akademisyenler devletten talep ettiler

Nevşin Mengü: Ekrem İmamoğlu dosyasından belli ki 'ahtapot' çıkacak

Fehmi Koru: Körfez ülkelerinde krallar gibi karşılandı Trump…

Gözde Bedeloğlu: Geleceğin mimarları, sanatçıları, bilim insanları üstleri başları parçalanarak gözaltına alındı, tutuklandı

Şükran Pakkan: İnsanları onurlu kılan; ispiyoncu olması değil, özgürlüğe, hakka ve adalete inanmasıdır

Zeynep Aktaş: Yatırımcı yeniden borsaya yönelirken altın geriliyor

İlber Ortaylı: Medeniyet Kulübü'nden bir öğrenci, protestocu grubun içine dalıp kavga çıkarmış

  • 9 SORUDA
  • YAZARLAR
  • AKTÜEL
  • ANALİZ
  • DİKEN ÖZEL
  • DİKEN'E TAKILANLAR
  • DÜNYA
  • EKONOMİ
  • KEYİF
  • MEDYA
  • POPÜLER BİLİM
  • SANAT
  • BU GAZETE…
  • DİKEN 10 YAŞINDA
  • Künye
  • İletişim
  • Gizlilik ilkeleri
  • Çerez politikası

"Genç gazeteci arkadaşlarıma! Bu meslek yorucu bir meslektir. Ama, insan büyük bir zevkle çalışır. Kalemine daima efendi kal, uşak olmamaya gayret et. Mecbur kalırsan kır, sakın satma." Sedat Simavi

×