Bir fuatavni değil, Reuters haberi: Erdoğan Bank Asya'nın anahtarlarını masasına istedi

 

AKP hükümetinin Fethullah Gülen Cemaati’yle kavga sonrasında hedef tahtasına oturttuğu Bank Asya konusunda çarpıcı bir iddia ortaya atıldı. Buna göre, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan bir seyahate çıkarken ‘dönüşte Bank Asya’nın anahtarlarını masasında istedi‘; Merkez Bankası’nın bunu engellemesi karşısında da ‘öfkeden çılgına döndü‘.

‘Başçı’ya çok kızdı’

20140328 bank asya

İddia, Reuters haber ajansının Bank Asya’ya ilişkin son gelişmeleri ele aldığı haber-analizinde, bir yetkiliye dayandırılarak verildi. Buna göre, Bank Asya’nın müşterilerinin paralarını çekmeye başlaması sonrası Merkez Bankası’nın likidite darlığının önüne geçmesi için Bank Asya’nın rezervlerine erişimi engellememesi, Erdoğan’ı çok öfkelendirdi.

Reuters’a konuşan kaynak şunları anlattı: ‘‘O sırada Erdoğan seyahatteydi. Geri döndüğünde Bank Asya’nın anahtarlarını masasında görmek istediğini söyledi. Fakat dönüşte, Merkez Bankası Başkanı Erdem Başçı’nın rezerv kullanımına izin verdiğini öğrendiğinde, öfkeden çılgına döndü.