Bu da 'rant tezkeresi': HES ve RES'ler için 15 ilde daha acele kamulaştırma kararı 

2014 yılında toplam 165 ‘acele kamulaştırma’ kararı alan 61’inci hükümeti aratmayan ‘yeni’ bakanlar kurulundan bir hamle daha: 15 ilde yapılacak hidroelektrik santraller (HES) ve rüzgar santralleri (RES) için ‘acele kamulaştırma’ kararı alındı.

bakanlar

Bakanlar Kurulu’nun bugünkü Resmi Gazete’de yayımlanan kararlarına göre, Ankara, Bingöl, Kahramanmaraş, Osmaniye, Adıyaman, Van, Erzurum, Trabzon ve Artvin illerinde kurulacak hidroelektrik santralleri ile İzmir, Çanakkale, Tekirdağ, Balıkesir ve Edirne illerinde kurulacak rüzgâr enerjisi santralleri ve Kırşehir ilinde kurulacak doğalgaz kombine çevrim santralinin yapımı amacıyla Maliye Bakanlığı tarafından ‘acele kamulaştırma’ yapılacak.

6 Eylül’de güvenoyu alan 62’nci hükümet, 16 Eylül’de de beş ilde toplam sekiz ‘acele kamulaştırma kararı’nın altına imza atmıştı.

Gelen gideni aratmadı: ‘Yeni’ bakanlar kurulundan beş ilde ‘acele kamulaştırma’

HES, RES, baraj, kentsel dönüşüm… Hükümet günde bir yeri ‘acele’ kamulaştırıyor

Hükümetin ‘acele’si var: 11 proje için ‘kamulaştırma’ kararı