'Dünya lideri' Erdoğan'ın Genel Kurul konuşmasında salon, IŞİD nedeniyle boş kaldı

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın BM Genel Kurulu’ndaki konuşması sırasında Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi ‘Yabancı Savaşçılar Özel Oturumu‘ düzenlendiği için birçok dünya lideri salonda yer almadı.

Fotoğraf: Reuters
Fotoğraf: Reuters

 

Erdoğan’ın New York’ta düzenlenen BM Genel Kurulu’ndaki konuşması sırasında bir taraftan da Güvenlik Konseyi toplantısı yapıldı. Daimi üyeler ABD, Fransa, Birleşik Krallık, Rusya ve Çin başta olmak üzere dönüşümlü 10 üyenin liderleri Erdoğan’ın konuşması boyunca IŞİD’e katılan yabancı savaşçılarla ilgili bir toplantıda yer aldı.

Bu nedenle Erdoğan’ın konuşması sırasında salonda büyük boşluklar gözlemlendi. Reuters objektiflerine yansıyan karede Tayyip Erdoğan’ın sert eleştiriler yönelttiği Mısır’ın delegasyon heyetinden yalnızca bir kişinin salonda olması dikkat çekti.

O sırada Erdoğan BM Güvenlik Konseyi’ni eleştiriyordu

Öte yandan tam bu sırada Cumhurbaşkanı Erdoğan, BM kürsüsünden BM Güvenlik Konseyi’ni de sert bir şekilde eleştirip, “Dünya beşten büyüktür. Güvenlik Konseyi’nin Birleşmiş Milletler’i etkisiz hale getirmesi küresel vicdanın kabul edebileceği bir şey değildir. Tüm alınan kararlar bir ülkenin iki dudağı arasındadır” ifadelerini kullandı.