Van'da Muradiye ve Özalp belediye başkan ve eş başkanları tutuklandı

Van’da 6 Aralık’ta polisin düzenlediği eş zamanlı operasyonda gözaltına alınan HDP’li Muradiye Belediye Başkanı Yılmaz Şalan ve Özalp Belediyesi Eş Başkanları Yakup Almaç ve Dilan Örenci, ‘terör örgütü üyesi olmak ve örgüt propagandası yapmak’ suçundan tutuklanırken, iki kişi ise adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı. 

Van Muradiye eş başkanları Leyla Balkan ve Yılmaz Şalan, mazbatalarını aldıkları 4 Nisan’da. Fotoğraf: WanHaber

Yılmaz’la beraber diğer eş başkan Leyla Balkan, Almaç, Örenci ve Başkale Belediye Eş Başkanı Erkan Acar, ‘terör soruşturması’ kapsamında gözaltına alınmıştı.

Sorgularının ardından bugün adliyeye sevk edilen Şalan, Almaç ve Örenci ‘terör örgütü üyesi olmak ve örgüt propagandası yapmak’ suçundan tutuklanırken, Acar ve Balkan adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı. 

Van ve Batman’da dört HDP’li belediye başkanı görevden alındı

Van’da HDP’li beş belediye eş başkanı gözaltına alındı

Mardin’de üç HDP’li belediyeye kayyım atandı

Mardin ve Urfa’da toplam dört HDP’li ilçe belediye başkanı gözaltında

HDP’li belediye meclis üyesi Saruhan’a gözaltı

Hakkari dahil birçok HDP’li belediyede gözaltı operasyonları

Gaziantep’te HDP il eş başkanı dahil 52 kişi gözaltına alındı

İpekyolu’nun HDP’li eş belediye başkanlarına gözaltı

Dokuz HDP’liye ‘Savaşa hayır, barış hemen şimdi’ tutuklaması