'FETÖ' şüphelisini kaçırıp fidye istemişler

Hakkında yakalama kararı bulunan ‘FETÖ’ şüphelisi A.Ö., aralarında polislerin de olduğu iddia edilen kişiler tarafından iki kez evinden kaçırıldı. ‘İşi halletmek için’ A.Ö.’den yüklü miktarda istediği öne sürülen kişiler jandarma baskınıyla gözaltına alınıp nöbetçi mahkemece tutuklandı.

Fotoğraf: DHA

Cumhuriyet’ten Seyhan Avşar’ın haberine göre 10 Ekim’de evi basılarak polis olduklarını belirten kişiler tarafından kaçırılan A.Ö. işkenceye uğradı. Aileden belli bir miktar para alan kişiler A.Ö’yü evinin yakınlarında bir yere bıraktı.

16 Kasım’da A.Ö. market alışverişi yapıp arabasıyla eve döndüğü sırada bu kişiler tarafından yeniden kaçırıldı. Kaçıranların A.Ö.’yü serbest bırakmak karşılığında 2 milyon dolar istediği belirtildi.

Aile bu olayda bağlantısı olduğunu düşündüğü bir tanıdıklarına durumu anlattı. Tanıdık ise babayı Aliağa İlçe Emniyet Müdürlüğü’nde görevli bir polisin kardeşiyle görüştürdü. Ailenin avukatı Abdi Yaşar bu görüşmeyi jandarmaya haber verdi. Görüşmeye aralarında polislerin olduğu beş kişi geldi. Polisler ise bu işi çözeceklerini ancak 150 bin – 200 bin lira arasında bir maliyeti olacağını söyledi. Jandarma olay yerini basıp altı kişiyi gözaltına aldı.

Gözaltına alınan şüphelilerin önceki gün nöbetçi mahkemeye çıkarıldığı, aralarında iki polisin de olduğu beş kişinin tutuklanırken bir kişinin serbest bırakıldığı belirtildi. Serbest bırakılan kişinin etkin pişmanlıktan yararlandığı öğrenildi.

Hakkında yakalama kararı olan A.Ö. ise evinin önüne bırakıldıktan sonra gidip teslim oldu. Birkaç gün nezarette tutulan A.Ö.’yü savcılık adli kontrol talebiyle mahkemeye sevk etti. Mahkeme savcılığın adli kontrol kararını kabul ederek A.Ö’yü serbest bıraktı.

‘FETÖ borsası’: İki savcıya 28 yıla kadar hapis istendi

‘FETÖ borsası’ iddiaları: İstanbul’da iki cumhuriyet savcısı açığa alındı

‘FETÖ borsası’nda ilk gözaltı: Eski istihbarat müdürüne ‘hasır altı’ suçlaması

Bahçeli hükümete ‘FETÖ borsası’nı sordu: Kar elde eden kimlerdir?

Müsteşar açıkladı: ‘FETÖ’yle mücadele MEB bünyesinde sona erdi

İfadesi alınacak: AKP’li Tayyar’ın ‘FETÖ borsası’ sözlerine soruşturma

AKP’li Tayyar, ‘Erdoğan izleyince çıldırdı’ dediği görüntüyü yayınladı

Akşener’den Erdoğan’a: ‘FETÖ borsası’nın peşine düşün

Yıldırım’dan ‘FETÖ borsası’ndan Tayyar’a: Kamuoyuyla paylaşmak doğru değil

AKP yöneticisi Yazıcı’dan vekil Tayyar’a tepki: Siyaset sorumluluk getirir

AKP’li Tayyar ‘FETÖ borsası’nı Erdoğan’a iletmiş: ‘Üzerine gidin’ talimatı verdi

CHP, ‘FETÖ borsası’nı Meclis’e taşıdı: İtirafçılık adı altında parayla tahliye düzeni

‘FETÖ borsası kuruldu’ diyen AKP’li Tayyar, Erdoğan’ın danışmanlarına verdi veriştirdi