Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın 13 Kasım’da ABD Başkanı Donald Trump ile planlanan görüşmesinin gerçekleşeceği açıklandı.
Erdoğan, ABD Temsilciler Meclisi’nin 29 Ekim’de kabul ettiği ‘Ermeni soykırımı’ ve ‘Suriye harekatı’ tasarılarından sonra, Trump’ın davetiyle 13 Kasım’da yapmayı planladığı ziyaret hakkında ‘henüz karar vermediğini, bazı soru işaretleri olduğunu’ açıklamıştı.
Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı’ndan yapılan açıklamaya göre Erdoğan bu akşam Trump ile telefonda görüştü ve ikili 13 Kasım’da ABD’nin başkenti Washington’da görüşmekte mutabık kaldı.
Açıklamada, “İki lider, ABD Başkanı Sayın Trump’ın daveti üzerine 13 Kasım Salı günü Washington’da görüşeceklerini yeniden teyit etmişlerdir” dendi.
Trump: Erdoğan’ı dört gözle bekliyorum
Bu açıklamanın yapıldığı sırada Trump da Erdoğan’ın ziyaretiyle ilgili, tweet paylaştı. Tweet’inde Erdoğan’ı da etiketleyen Trump, şöyle dedi: “Az önce Cumhurbaşkanı Erdoğan ile çok güzel bir görüşme yaptım. Beni, harekat sırasında kaçtıkları bildirilen ve daha sonra ele geçirdikleri çok sayıda IŞİD savaşçısı konusunda bilgilendirdi -ki bunların içinde terörist el Bağdadi’nin karısı ve kız kardeşi de var…
… Ayrıca Türkiye-Suriye sınırı, terörizmin kökünü kazıma, Kürtlerle düşmanlığın sona erdirilmesi ve daha bir çok konuda da konuştuk. Cumhurbaşkanı Erdoğan ile gelecek çarşamba Beyaz Saray’da görüşmeyi dört gözle bekliyorum.”
Erdoğan: Hayırlı sonuçlar doğuracak
Erdoğan da Trump’ın tweet’ine muhatabını etiketleyerek yanıt verdi. Erdoğan, şöyle dedi: “ABD Başkanı @realDonaldTrump ile ikili ilişkilerimizi ve bölgemizdeki meseleleri ele aldığımız verimli bir telefon görüşmesi gerçekleştirdik. Görüşmede terörle mücadele ve ülkelerimiz arasındaki ticari hedefler başta olmak üzere birçok konuda atacağımız adımları değerlendirdik. 13 Kasım’da ABD’ye gerçekleştireceğimiz ziyaretle birlikte, bugün yapmış olduğumuz telefon görüşmesinin ikili ilişkilerimiz ve bölgesel meselelerle ilgili hayırlı sonuçlar doğuracağına inanıyorum.”