AKP oylarıyla: Gazetecilere yönelik saldırıların araştırılması reddedildi

CHP’nin Meclis gündemine getirdiği ‘gazetecilere yönelik saldırıların araştırılması’ önergesi, İYİ Parti ve HDP’nin desteğine karşın AKP oylarıyla reddedildi.

Fotoğraf: Reuters

Türkiye’de gazetecilerin tarihin en kötü günlerini yaşadığına dikkat çeken CHP Grup Başkan Vekili Özgür Özel şu ifadeleri kullandı: “Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı ve bizzat İletişim Başkanı’nın, basın kartlarının kime verileceğini, gazetelerin hangi manşetlerle çıkacağını, hangi siyasi parti temsilcisinin hangi gazetede, hangi televizyonda kaç dakika kalacağına bizzat karar veriyor.”

İYİ Parti İzmir Milletvekili Aytun Çıray, Türkiye’de medyanın ‘prangalı‘ oldunu söyleyerek, büyük kısmının artık ‘propaganda aracına dönüştüğünü’ vurguladı.

AKP’li Özkan: Muhalif de var yandaş da…

AKP Grup Başkan Vekili Cahit Özkan ise gazetelerin yayın politikası ayrımında ‘yandaşı medya’dan bahsetti.

Özkan, “Bugün Türkiye’de farklı yelpazelerde bir dünya yayın organı var. Bu yayın organlarının net bir şekilde muhalifi de var, destekçisi de var, yandaşı da var, bizi ilgilendirmez” dedi.

MHP’den Önkibar hakkında suç duyurusu


Gazeteci Önkibar’a saldıranlar serbest bırakıldı

Gazeteci Önkibar’a saldırı

Gazeteci Önkibar: İmamoğlu’na kaset ve belge kumpasları hazırlanıyor

AKP oylarıyla: Gazeteci Demirağ’a saldırının araştırılması reddedildi

Gazeteciyi öldüresiye döven altı kişi mahkemeye bile çıkarılmadan serbest

Gazeteci Demirağ’a saldırıyla ilgili dört gözaltı daha

Gazeteci Demirağ’a sopalı saldırıda iki gözaltı

Kılıçdaroğlu’ndan saldırıya uğrayan Demirağ’a ziyaret: Türkiye nereye gidiyor?

Yeniçağ yazarı Yavuz Selim Demirağ evinin önünde sopalı saldırıya uğradı

Yeniçağ yazarı Yavuz Selim Demirağ evinin önünde sopalı saldırıya uğradı