Deniz Yıldırım: İktidar seçmeninde memnuniyetsizlik, muhalefet seçmenindeyse 'siyasi boşluk' hissi yayılıyor

Okura not

Günün 11’i, Türkiye medyasındaki görüş ve yorum çeşitliliğini yansıtmak amacıyla hazırlanmaktadır. Aşağıda özetini bulacağınız yazıya yer vermemiz, içeriğini onayladığımız ve/veya desteklediğimiz anlamına gelmez.

Geçmiş yazılarımda, dünyayla da karşılaştırmalı olarak Türkiye’deki memnuniyetsizlerin oransal artışını aktarmıştım. Kadir HasÜniversitesi’nin bu hafta yayımladığı “Türkiye Sosyal-SiyasalEğilimler Araştırması” da bu tabloyu tamamlıyor.

Yeni bir tabloyla karşı karşıyayız. Türkiye’de sadece ekonomik gidişattan değil, siyasetten de memnuniyetsizlik oranında önemli artış var.

İktidardan memnuniyetsizliğin arttığı yerde, muhalefetten memnuniyetin artması gerekir, öyle değil mi? Oysa araştırmaya göre, halkımız neredeyse tüm parti ve liderlerin başarısız olduğunu düşünüyor. 

Yani iktidar seçmeninde memnuniyetsizlik, muhalefet seçmenindeyse buna ilave olarak “siyasi boşluk” hissi yayılıyor. 

Deniz Yıldırım’ın yazısı