Turizmde 'algı sorunu'na karşı 'fenomenli' tanıtım: Sloganlar yılbaşına hazır

Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy turizmde klasikleşmiş tanıtımlardan uzaklaşılacağını belirterek, “Sosyal medyada takipçileri yüksek kişilerle geniş kapsamlı PR çalışmasını 2019’da başlatacağız” dedi.

Fotoğraf: DHA

Anadolu Ajansı Editör Masası’nda konuşan Ersoy, turizmde ‘Türkiye’nin üzerine yapıştırılmış bir algı sorunu’ olduğunu ifade etti.

‘En büyük engel plansızlık’

Ersoy, “Önemli olan bu algı sorunundan da bizim sıyrılmamız gerekiyor. Bunun için de PR’a çok öncelik vereceğiz. Kişi sayılarında yüzde 23 artışla yaklaşık 32 milyon turiste geldik üçüncü çeyrek sonunda. Demek ki biz 40 milyon rakamını geçeceğiz ve Türkiye rekorunu kırmış olacağız” diye konuştu.

Turizm açısından Türkiye’nin önündeki en büyük engelin plansız gelişim olduğunu savunan bakan, uzun vadeli planlama doğru yapılabilirse ülke turizminin çok daha iyi yerlere gelebileceğini dile getirdi.

‘Yılbaşına kadar sloganlar hazır’

Turizmde klasikleşmiş tanıtımların payının azalacağını ifade eden Ersoy, buradaki tasarrufun yeni teknoloji alanlarına kaydırılacağını belirtti.

Bakan şöyle devam etti: “Kendisini ülkesine ispatlamış kanaat önderleri veya bloggerlar, sosyal medyada takipçileri yüksek kişilerle geniş kapsamlı PR çalışmasını 2019’da başlatacağız. Türkiye’nin önde gelmiş medya ajanslarıyla eylem planı hazırladık. Yılbaşına kadar Türkiye’nin yeni sloganlarını tamamlamış olacağız, mayıs ayına kadar kreatif sonuçlarını üreteceğiz.”

‘Hindi’ yakıştırmasından kaçış: Turizm logolarında ‘Turkey’ yerine ‘Turkish’ dönemi

Cumhurbaşkanı izniyle, ihalesiz: Kamu taşınmazları turizmciye tahsis edilecek

İstanbul’da ‘turizm magandaları’na denetim: 2 bin 638 kişiye ceza kesildi