Hakan Albayrak: Kaşıkçı cinayetinin sorumlularına yüklenmemek Türkiye'ye yakışır mı?

Okura not

Günün 11’i, Türkiye medyasındaki görüş ve yorum çeşitliliğini yansıtmak amacıyla hazırlanmaktadır. Aşağıda özetini bulacağınız yazıya yer vermemiz, içeriğini onayladığımız ve/veya desteklediğimiz anlamına gelmez.

Suudi Arabistan’dan elde ettiği menfaati çoğaltmak için Kaşıkçı cinayetini sulandırarak Kral ve Veliaht’ı kendine borçlandırmak, ABD’ye yakışır.

Bir müddettir Türkiye’ye karşı hasmane bir tutum içinde olan Suudi Arabistan’ın ‘dostluğunu’ kazanmak için Kaşıkçı cinayetinin sorumlularına yüklenmemeyi tercih etmek Türkiye’ye yakışır mı peki?

Ahlaki açıdan, ama aynı zamanda ‘reel politik’ açıdan da bunun yanlış olacağını düşünüyorum.

Suudi Arabistan’daki mevcut yönetimin zulmüne çanak tutmak, zalimlerin cüretini artırır.

Bunun karşılığında kazanılacak olan ‘dostluk’ da ancak zulüm yolunda bir ‘dostluk’ olabilir ve Türkiye’nin Arap sokağındaki saygınlığına -dolayısıyla yeni bir Ortadoğu’nun inşasında tayin edici bir rol oynama potansiyeline- halel getirir.

Hakan Albayrak’ın yazısı