Finike'de doğasever çifti öldüren zanlı cezaevinde ölü bulundu

 

Antalya’nın Finike ilçesinde taş ocaklarına karşı verdikleri mücadeleyle tanınan Ali Ulvi ve Aysin Büyüknohutçu’nun katili Ali Yamuş tutuklu bulunduğu Alanya L Tipi Cezaevi’nde ölü bulundu.

Fotoğraflar: DHA

Çiftin avukatı İsmail Doğan Tunçbilek şunları söyledi: “Kendisi intihar etmiş. Ancak ne şekilde intihar ettiğine yönelik ayrıntıları henüz bilmiyoruz. Cinayetle ilgili henüz iddianame hazırlanmadı, önümüzdeki hafta hazırlanmasını bekliyoruz. İlk duruşmada bizim bilmediğimiz farklı konulardan bahsedeceğini düşünüyorduk ama şimdi öldüğü için açıkça olayın kapalı kısımlarıyla ilgili bilgileri maalesef öğrenemeyeceğiz. Dosyayla ilgili esas delili, unsuru kaybetmiş olduk.”

Ne olmuştu?

Finike’de 9 Mayıs Salı günü yaşadıkları dağ evinde 61 yaşındaki Ali Ulvi ve Aysin Büyüknohutçu öldürülmüş halde bulundu.

Cinayetle ilgili bölgeye yeni taşınmış 31 yaşındaki Ali Yamuç gözaltına alındı ve cinayeti itiraf ederek tutuklandı.

Yamuç’un eşi Fatma Yamuç da bir hafta sonra cinayete iştirak suçlamasıyla tutuklandı.

Bu süreçte katil zanlısı Ali Yamuç, ilk ifadesinde hırsızlık amacıyla eve girdiği ve cinayeti işlediğini belirtirken, savcılık ve mahkemedeki ifadelerinde ise bir mermer ocağının 50 bin TL para karşılığında azmettirici olduğunu anlattı.

Ali Yamuç’a ait olduğu ve cezaevinde yazıldığı öne sürülen bir mektupta ise katil zanlısı bir başka mermer ocağı firması sahibine hitaben cinayet karşılığında kendisine söz verilen 100 bin TL’nin ödenmesini istedi.

Doğasever çiftin öldürülmesinin ardından: Finike’de bir mermer ocağı daha kapatıldı

Doğasever çiftin katil zanlısı mektup yazıp başka bir ocak sahibinden para istemiş

Doğasever çiftin kızı: Korkup geri adım atmadılar, onların izinden gideceğim

Doğasever çiftin katil zanlısının suçladığı mermer ocağının yetkilisi: Para vermedik

‘İfadeleri çelişkili’: Doğasever çiftin katil zanlısının eşi de tutuklandı

Doğasever çiftin katil zanlısı ağız değiştirdi: Mermer ocağından biri 50 bin lira verdi

Öldürülen doğasever çiftin avukatı: Cinayet ‘münferit’ bir olay gibi görünüyor

Antalya’da öldürülen doğasever çift için Taksim’de eylem: Gelişigüzel bir suç değil

Doğasever çiftin katil zanlısı, bir gün önce çaylarını içip borç istemiş

Antalya’da evlerinde ölü bulunan çevreci çiftin katil zanlısı tutuklandı

Zanlı yakalandı: Antalya’daki çevreci çifti para için öldürmüş

Antalya’da çevreci çift evinde ölü bulundu