Meryem Koray: O günkü acz devam ederse, Meclis gibi CHP de kalmayacak

Okura not

Günün 11’i, Türkiye medyasındaki görüş ve yorum çeşitliliğini yansıtmak amacıyla hazırlanmaktadır. Aşağıda özetini bulacağınız yazıya yer vermemiz, içeriğini onayladığımız ve/veya desteklediğimiz anlamına gelmez.

 

CHP’nin referandum sonuçlarının meşru-yasal zeminlerde yeniden değerlendirilmesi yolundaki arayışının işe yarayacağını düşünmek zor! Gerçi, YSK’ya yaptığı itirazın reddinden sonra konuyu Avrupa İnsan hakları Mahkemesi’ne kadar götürmesi beklenir ama uluslararası ilişkilerin gerçeği nedeniyle bundan da önemli bir sonuç alınması kuşkulu.

Özetle, CHP için konuşmak dışında-Meclis’ten çekilme veya daha başka ve etkin yollar gibi- bir şeyler yapması gerekiyordu; yapmadı. Oysa, o gün öyle davrananların, referandumu da keyiflerince uygulayacakları belli değil miydi?

Sonuç olarak, bugün yapılan hukuksuzlukları konuşmak yerine CHP’yi konu etmek bazılarına ters gelse de, bu girdaptan kurtulmak için eleştirilerle içimizi dökmek değil, dikkati kendimize yöneltmeye ve yapılması gerekenleri konuşmaya ihtiyaç var.

O nedenle, ilk olarak, o günkü acz-atalet-körleşme- her ne ise hal ise- hala devam ederse, Meclis gibi CHP’nin de kalmayacağını söylemek gerekiyor.

Meryem Koray’ın yazısı