MHP ilçe yönetiminden manidar mesajla istifa: Saraylarda süremem, dağlarda sürdüğümü

 

‘Partili cumhurbaşkanlığı’nı içeren anayasa değişikliği teklifini AKP’yle girdiği uzlaşıyla Meclis’e taşıyan MHP’nin teşkilatlarından parti duruşuna karşı ‘ses gelmeye’ başladı.

Fotoğraflar: DHA

Antalya’nın Akseki ilçesindeki MHP teşkilatının başkanı Mustafa Başgör ve yönetim kurulu istifa etti. Başgör, istifasını sosyal medya hesabından duyurdu.

Başgör şöyle yazdı: “Bugün itibariyle MHP İlçe Teşkilatı Başkanlığı görevini yönetim kurulu üyeleri ile birlikte bırakıyorum. Bu istifanın sebebine gelince son dönemde partimizin gerek parti içinde gerekse de parti dışında uyguladığı politikaların bizlerle mücadele eden ve oy veren, Türk devletinin ve milletinin milli hafızası ve refleksi olan Ülküdaşlarımızın büyük çoğunluğunda rahatsızlığa sebep olmasına ve incitmesine kanaat getirmemizdir. Bu şartlar altında daha fazla görevde kalamayacağımıza karar verdik.”

Başgör, açıklamasını manidar bir de yorumla tamamladı: “Saraylarda süremem dağlarda sürdüğümü, bin cihana değişemem şu öksüz Türklüğümü.”

Mustafa Başgör’ün yönetim kuruluyla birlikte resmi istifasını bugün il yönetimine sunduğu belirtildi.

MHP’de daha önce de, anayasa değişikliği oylamasında ‘Hayır’ oyu vereceğini açıklayan Atilla Kaya, genel başkan yardımcılığından istifa etmişti.

MHP’de ‘başkanlık’ çatlağı: Atilla Kaya genel başkan yardımcılığından istifa etti

Bahçeli, ‘başkan yaptıracak’: Hem Meclis’te, hem sandıkta ‘Evet’ diyeceğiz

Kulis: ‘Başkanlık sistemi’ne karşı çıkan MHP’li vekilin istifası istendi

Gezici araştırması: ‘Başkanlık sistemi’ne ‘Hayır’ diyen MHP’lilerin oranı yüzde 64,2

CHP’den ‘başkanlık’ üzerinden MHP’ye: Seçmeniniz tamamen karşı, kandırdınız