Öğretmene hakaret yağdıran valinin açtığı davada Cem Yılmaz'a beraat

 

Öğretmen Halil Serkan Öz’ün ölümü üzerine eski Yalova valisi Selim Cebiroğlu’na Twitter’dan hakaret ettiği suçlamasıyla yargılanan komedyen Cem Yılmaz beraat etti.

‘Mevki ile adam ezmek, kalbini ölesiye kırmak’

Halil Serkan oz sb
Halil Serkan Öz

Vali Cebiroğlu, geçen nisan ayında bir okul ziyaretinde karşılaştığı öğretmen Halil Serkan Öz’ün kıyafetini beğenmeyip, “Dilenci, eşekbaşı, anarşist…” diye hakaret etmiş ve sınıftan kovmuştu. Öz, bir hafta sonra düzenlenen protesto yürüyüşünde kalp krizi geçirip hayatını kaybetmişti.

serkan-oz

Öz’ün ölümü üzerine Yılmaz, Twitter hesabından öğretmenin fotoğrafını paylaşmış ve “Mevki ile adam ezmek, kalbini ölesiye kırmak. Yazık oldu gitti öğretmencik. Daha büyük mevkilere gelesin Vali bey” diyerek Cebiroğlu’nu eleştirmişti.

Cebiroğlu, bu yorumun üzerine suç duyurusunda bulunmuş, Yılmaz hakkında Yalova 1’inci Asliye Ceza Mahkemesi’nde, ‘Sesli, yazılı veya görüntülü bir ileti ile hakaret’ suçlamasıyla iki yıla kadar hapis istemiyle dava açılmıştı.

Eski Yalova Valisi Selim Cebiroğlu
Eski Yalova Valisi Selim Cebiroğlu

Bugün son duruşması görülen davada Cebiroğlu’nun avukatı Ali Ulvi Çağıran şunları söyledi: “Bu kişilerin kamuoyunda yer alan eleştirilere katlanma yükümlülükleri olabilir. Ancak, kamu görevlisi olan şahısların küçük düşürücü ve aşağılayıcı beyanların ifade özgürlüğü kapsamında değerlendirilmesi mümkün değildir. Atılı suçun unsurları oluşmuştur. Sanığın cezalandırılmasını istiyoruz” dedi.

‘İnfial uyandıran bir olaya ilişkin görüştür’

Cem Yılmaz’ın avukatı Çetin Yüksel da müvekkilinin kamuoyuna mal olmuş, herkes tarafından bilinen bir kişi olduğunu kaydederek şöyle konuştu: “Müvekkilimin müşteki veya olayın tarafı olan diğer şahısla bir tanışıklığı yoktur. Kamuoyunda yer almış infial uyandıran bir haberle ilgili görüşlerini paylaşmıştır. Bunları tweet atarak dile getirmiştir. Herhangi bir televizyon programı ve radyo aracılığı ile paylaşım yapmamıştır. Şimdiye kadar herhangi bir kimseye hakaret iddiasına dayalı bir davası da bulunmamaktadır. Cem Yılmaz’ın yazmış olduğu tweet içerisinde herhangi bir hakaret beyanı yoktur. Bu nedenle beraatına karar verilmesini talep ediyoruz.”

Hakim Dursun Hayati Yurtbaşı, yaklaşık 10 ay süren davada Cem Yılmaz’ın eleştiri ve düşüncelerini açıklamasına yönelik beyanların ötesinde hakaret kastının bulunmaması nedeniyle beraatine karar verdi.

Öğretmene hakaret yağdıran validen dava: Cem Yılmaz’ın iki yıla kadar hapsi isteniyor

Cem Yılmaz, valiye ‘hakaret’ gerekçesiyle yargılandı: Eleştiriye açık olmalılar

Cem Yılmaz’dan Yalova Valisi’ne: Daha büyük mevkilere gelesin

Yürüyüşte ölen öğretmenin babası: ‘Anarşist’ oğlum öldü, vali bey rahat etsin

Valinin azarladığı öğretmen, ‘saygı yürüyüşü’nde rahatsızlanarak hayatını kaybetti

Vali öğretmenlere ‘hitap etti’: Dilenci, eşekbaşı, anarşist…