'FETÖ' iddianamesinin ardından KCK'da 'kumpas' tahliyesi: Emsal olabilir

 

2007’de dönemin başbakanı Tayyip Erdoğan’a suikast için getirildiği öne sürülen bomba yüklü minibüsle ilgili ‘PKK üyeliği’ iddiasıyla hapis cezasına çarptırılan öğrenci İdris Nakcı tahliye edildi.

20140420 kck

Cumhuriyet’ten Kemal Göktaş’ın haberine göre Ankara 11’inci Ağır Ceza Mahkemesi, Nakcı’nın üç ay önce reddettiği tahliye talebini Ankara Başsavcılığı’nın ‘FETÖ’ iddianamesinde KCK davasının ‘kumpas’ olduğunun belirtilmesi sebebiyle kabul etti.

Mahkemeye göre ‘FETÖ’ mensubu polisler Van’da bir minibüs ayarlayarak 580 kilo patlayıcı yüklemiş ve Kurtuluş’taki çok katlı otoparka bırakmıştı. Ardından aynı minibüs  11 Eylül 2007’de otoparkta yakalanmış gibi kamuoyuna duyurulmuş ve Erdoğan’a suikast planlandığı iddia edilmişti.

‘FETÖ’ davasının çatı iddianamesinde göre yaşananlar tamamen örgüt mensubu polisler tarafından tezgahlanmıştı.

Bunun üzerine avuatı Faruk Duran’ın yaptığı başvuru sonucu Nakcı’nın adli kontrol şartıyla tahliye edilmesine karar verildi.

Karar emsal teşkil edebilir

Hukukçulara göre çatı iddianamesindeki ifadeler ve mahkemenin verdiği tahliye kararı, biten KCK davalarında yeniden yargılama nedeni olabileceğini, devam eden davaları da doğrudan etkileyebileceğini belirtti.

HDP’den Meclis araştırması önerisi: KCK yargılamaları şaibeli, iptal edilsin

HDP’den kanun teklifi: Cemaatçi hakimlerin verdiği kararlar iptal edilsin