Celal Başlangıç: Kürtlere yine siyasi soykırım; bunu da mı 'paralel miki' yapıyor?

Okura not

Günün 11’i, Türkiye medyasındaki görüş ve yorum çeşitliliğini yansıtmak amacıyla hazırlanmaktadır. Aşağıda özetini bulacağınız yazıya yer vermemiz, içeriğini onayladığımız ve/veya desteklediğimiz anlamına gelmez.

 

Şimdi AKP bir kez daha ‘Kürtlere siyasi soykırım’ kartını oynuyor. Hem de 2009’dakinden daha tehlikeli biçimde. 7 Haziran seçimlerinden, özellikle Ağustos ayının başından bu yana Kürtlerin 4500 sivil siyasetçisi gözaltına alındı. 950’den fazlası tutuklandı.

Gözaltı ve tutuklamalar yoğun biçimde hala sürüyor.

Şu ana kadar HDP-DBP çizgisinden Belediye Eş Başkanı seçilen 19 kişi tutuklanmış durumda. Sekizi de aranıyor.

28 Belediye Eş Başkanı gözaltına alındı ve serbest bırakıldı. Yine 28 Belediye Eş Başkanı görevden alındı.

Tutuklanan Belediye Meclis Üyelerinin sayısı 36. 24 Belediye Meclis Üyesi de görevden alınmış durumda.

Aynı siyasi çizgiden seçilen altı İl Genel Meclisi Üyesi tutuklanmış, ikisi de görevden alınmış.

Yüksekova’sından Cizre’sine kadar yedi kentteki 19 ilçede ilan edilen sokağa çıkma yasakları, yaşanan çatışmalar; yakılan, yıkılan kentler; asker, polis, gerilla, genç, kadın, çocuk, yaşlı ölümleri sürerken diğer yandan yaşanan bu “siyasi soykırım” çok dikkat çekmiyor bazı çevrelerde.

Celal Başlangıç’ın yazısı