Sen kalk 1990’da Şırnak’ı güvenlik ili yap.. Bu olmadı, 2010’da Cizre’yi il yapmaya niyetlen. 2016’da da alacağın ‘en büyük önlem’, Şırnak’ı ilçe yapıp, Cizre’yi il merkezi yapmak olsun. Bu mudur sizin ‘Yeni Türkiye’niz, ‘Stratejik Derinlik’iniz!
Ne il sorunu, ne ilçe sorunu ya! Hadi çok eskiye gitme, son 26 yıldır Şırnak örneğine bak da anla, bu basbayağı ‘Kürt sorunu’ ya!
Bir halkın kendi kendini yönetmesi sorunu, kendi ana dili, kendi kültürü sorunu, eşit ve özgür yurttaşlık sorunu.
26 yıllık ‘güvenlik ili’ Şırnak’ın kısa tarihi de gösteriyor ki; bugün yaşadığımız T.C.’nin ‘Milli Güvenlik’ fiyaskosudur.
Yaşanılan süreci kaymakamlar vali arasına sıkıştıran kafalar; bu çağda, bu ülkede aslında ‘Mal Müdürü’ bile olamazlar!