CHP: Terör bahanesiyle dikta rejiminin güçlendirilmesine fırsat vermeyeceğiz

 

CHP Parti Sözcüsü Selin Sayek Böke, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın “Ya bizim yanımızda olacaklar ya da teröristlerin yanında yer alacaklar” demesine, “Terörü bahane ederek dikta rejimini güçlendirmek isteyenlere asla fırsat vermeyeceğiz” diye karşılık verdi.

Fotoğraf: DHA
Fotoğraf: DHA

CHP Merkez Yürütme Kurulu (MYK) toplantısının ardından basın açıklaması yapan Böke, hükümete terörün bitirilmesi için dört maddelik çözüm önerisi sundu. Dış politikanın değiştirilmesi ve meclisin işlevsel hale getirilmesini isteyen Böke, İçişleri Bakanı Efkan Ala’nın derhal istifa etmesi veya görevden alınması gerektiğini ifade etti.

Erdoğan’ın terör tanımının değiştirilmesi önerisiyle ilgili, bir tasarı olmadığı için değerlendirme yapamayacaklarını belirten CHP sözcüsü bununla birlikte, “Terörü bahane ederek dikta rejimini güçlendirmek isteyenlere asla fırsat vermeyeceğiz” dedi.

Erdoğan son iki konuşmasında ‘terör’ ve ‘terörist’ tanımının yeniden yapılarak Ceza Kanunu’na alınması gerektiğini savunmuştu.

Erdoğan muhaliflere çattı: Ya bizim yanımızda olacaklar ya teröristlerin

Erdoğan’dan HDP’lilere karşı ‘büyük mutabakat’ çağrısı: Kararı al, yargıya bırak

Erdoğan yine akademisyenlere yüklendi: Aydın müsveddeleri