PKK ile çatışmaların yoğun olduğu bölgelerde yeni güvenlik yapılanmasına gidileceği ve yeni kurulacak karakollarda tamamen Polis Özel Harekat (PÖH) personelinin görev yapacağı öne sürüldü.

Cumhuriyet’ten Sertaç Eş’in haberine göre Başbakan Ahmet Davutoğlu, cuma günü Mardin’e yapacağı ziyarette yeni planları açıklayacak.
Yeni kurulacak karakolların yerlerinin belli olduğu, bu amaçla kamu kurumlarına tebligatların da gitmeye başladığı belirtildi.
PÖH destekli karakolların özellikle ablukanın devam ettiği Cizre, Sur ve gelecek günlerde operasyon yapılması planlanan birkaç ilçede daha hayata geçirileceği belirtildi. Bu bölgelerde yeni güvenlik noktaları da oluşturulacak.
Sokak çatışmalarında görülen teçhizat eksikliği kapsamında kurşun geçirmez kalkan ve keskin nişancı tespitinde kullanılan bazı cihazların alımı da gündemde.