Murat Yetkin: Bu çatışma ortamı, yalnızca insanları değil, gerçekleri de öldürüyor

Okura not

Günün 11’i, Türkiye medyasındaki görüş ve yorum çeşitliliğini yansıtmak amacıyla hazırlanmaktadır. Aşağıda özetini bulacağınız yazıya yer vermemiz, içeriğini onayladığımız ve/veya desteklediğimiz anlamına gelmez.

PKK’nın eylemleri ve hükümetin ona misliyle mukabele etmesiyle yeniden başlayan şiddet ortamı, Suriye’deki iç savaşın etkisiyle giderek tırmanmaya başladı.

IŞİD’in Suriye ve Irak’taki varlığı, IŞİD’e karşı savaşta öne çıkan PKK’nın Suriye kolu PYD’nin sırtının hem ABD ve AB, hem de Rusya tarafından sıvazlanması bu tabloyu daha da karmaşık hale geliyor.

Bölgeden her gün şehit düşen asker ve polisler, öldürülen PKK militanı sayısı ve iki ateş arasında öldürülen sivil ahalinin, evlerini bırakıp kaçmak zorunda kalan onbinlerce insanın haberleri geliyor; oysa hepsi bu toprakların insanlarıdır, çok acı.

Bu acı tablo içinde gerçeğin tamamını sadece Roth değil, bu ülkenin gazetecileri olarak biz de göremiyoruz, sağlıklı haber alma ve verme imkanları da sınırlı.

Bu çatışma ortamı, yalnızca insanları değil, gerçekleri de öldürüyor.

Murat Yetkin’in yazısı