İTÜ'de cami inşaatı başladı, haberi Osmangazi belediye başkanı duyurdu

 

İstanbul Teknik Üniversitesi (İTÜ) Rektörü Mehmet Karaca’nın yaklaşık bir yıl önce kampüse cami yapılacağı açıklamasının ardından, inşaatının temelinin geçtiğimiz günlerde ‘sessiz sedasız’ atıldığı ortaya çıktı.

itu camii

Hürriyet’ten Esra Ülkar’ın haberine göre, caminin daha önce ‘hastalıklı’ oldukları gerekçesiyle ağaç kesilen ve lojman yapılacağı belirtilen bölgede yapımına karar verildi.

Üniversite yönetimince Hürriyet’e yapılan açıklamada, “Lojmanlarımızın inşaatına başlandıktan sonra bölgenin müsaitliğine bağlı olarak yakın bölgesine cami yapılmasına karar verilmiştir” denilerek özetle şu ifadelere yer verildi: “Belli kriterlere bağlı olarak – ki bunların en önemlisi kampusumuzda nüfusun en yoğun olduğu bölge arayışıdır – bahis konusu bölgede İTÜ Camisi’nin de yapımına karar verildi. Diyanet İşleri Başkanlığı’na yapılacak başvuru neticesinde elde edilecek gelirler ile İTÜ Camisi’nin yapımına devam edilecek.”

Twitter’dan öğrenildi

itu camii1

Caminin temelinin atılmasına dair haber Bursa’nın Osmangazi ilçesinin belediye başkanı Mustafa Dündar’ın tweetiyle öğrenildi.

itü24’ün rektörlük kaynaklarından edindiği bilgiye göre Dündar, inşaat için toplanan bağış konusunda öncülük üstlendiği için törende yer aldı.

itu camii2

Öğle namazı kılınmıştı

Geçtiğimiz günlerde ‘İTÜ Tevhid ve Adalet Topluluğu’ üyeleri kampüs içine yapılması planlanan caminin ringe binmeden ulaşılabilecek merkezi bir yerde olmasını talep ederek Merkezi Derslik Binası önünde öğle namazı kılmıştı.

İTÜ Rektörü Karaca, geçtiğimiz mart ayında itü24’e verdiği söyleşide kampüse cami yapılacağını, talep gelirse sinagog da açabileceklerini söylemişti. Bu sözlerin üzerine İTÜ’lülerin kampüse Budist tapınağı yapılması talebiyle change.org üzerinden başlattıkları imza kampanyasında 20 binden fazla imza toplanmıştı.

İTÜ’de namazlı eylem: Yapılacak cami için ringe binmeyelim, merkezi yerde olsun

‘Liberal’ profesörden 18 bin İTÜ’lüye: Paçalarından saygısızlık ahlaksızlık dökülüyor

Top rektörde: İTÜ’de budist tapınağı için 18 bin toplandı

Rektörün cami planlandığı İTÜ’ye Budist tapınağı da yapılması için imza kampanyası!

Sıra Dokuz Eylül öğrencilerinde: Kampüse ‘Jedi tapınağı’ için imza kampanyası