Dört bir yandan sansür: Dicle Haber Ajansı, dördüncü kez engellendi

Türkiye’nin PKK’ya başlattığı operasyonlarla eş zamanlı olarak sansürlenen Dicle Haber Ajansı’nın (DİHA) açtığı dördüncü internet sitesi de Telekomünikasyon İletişim Başkanlığı (TİB) tarafından erişime engellendi.

diha

TİB’in kararıyla önce ‘idari tedbir‘ kararıyla engllenen ardından da mahkeme kararıyla kapatılan Kürt haber ajansı kaynaklarından DİHA’nın dihanews.net sitesi, ‘Türk’ün gücünü göreceksiniz‘ videosunu yayınladıktan kısa bir süre sonra sansürlendi.

Tedbir kararının doğrudan videoyla ilgisi olup olmadığı ise bilinmiyor. Zira 24 Temmuz günü TSK’nın PKK’ya yönelik başlattığı operasyonlarla birlikte www.diclehaber.com, sonrasındaki günler ise www.diclehaber.com.tr ve www.dihanews.com adresleri TİB ve mahkeme kararlarıyla erişime engellenmişti.

Kürt haber kaynaklarına erişim engeli onandı: İki günde 65 site karartıldı