Şirin Sever: Meloni akıllı kadın

Okura not

Günün 11’i, Türkiye medyasındaki görüş ve yorum çeşitliliğini yansıtmak amacıyla hazırlanmaktadır. Aşağıda özetini bulacağınız yazıya yer vermemiz, içeriğini onayladığımız ve/veya desteklediğimiz anlamına gelmez.

MELONİ AKILLI KADIN VESSELAM

Yapay zeka teknolojilerinin yarattığı tehlikenin Birleşmiş Milletler’de konuşulduğu günlerde, İtalya Başbakanı Giorgia Meloni büyük bir adım attı. Yapay zeka ile sesinin klonlanmasını ve deepfake tehditlerini önlemek amacıyla sesini, resmi bir ticari marka olarak tescil ettirmek için Avrupa Birliği Fikri Mülkiyet Ofisi’ne (EUIPO) başvuruda bulundu.

Bu hamle ile, dünya genelinde bir hükümet başkanının yapay zeka kimlik hırsızlığına karşı marka hukuku üzerinden koruma aradığı ilk kişi oldu.

Hep söylüyorum, çok akıllı bir kadın. İzlediğimiz videoların, dinlediğimiz seslerin kime ait olduğundan asla emin olamayacağımız bir çağda, yapılması ne gerekiyorsa yapıyor. Boş konuşmak yerine önlem alıyor. Yeni çağın ‘Demir Leydi’si o artık.

Şirin Sever’in yazısı