Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenski, Rusya’da petrol rafinerisi ve insansız hava aracı (İHA) üretim tesisine saldırı düzenlediklerini duyurdu.

Zelenski dün (14 Eylül) Rusya’yla anlaşmak için müttefiklere başvurduğunu belirtmişti:
“Rusya’nın elektriğimize, diğer enerji tesislerimize, kritik altyapımıza ve gıda sevkiyatına saldırmama yönünde gerçek bir irade göstermesini sağlayabilirlerse, biz de buna karşılık olarak kendi saldırılarımızı durdurmaya elbette hazırız.”
ABD Başkanı Donald Trump da sosyal medya hesabından iki ülkenin enerji tesislerine saldırmamayı kabul ettiğini duyurmuştu:
“Ukrayna, Rus enerji hedeflerini vurmamayı kabul etti. Rusya da aynı şeyi yapmayı kabul etti. Dizel fiyatı artışının asıl nedeni İran değil büyük ölçüde Rusya-Ukrayna savaşıdır.”
ABD başkanının sözüne rağmen anlaşma sağlanamamış olacak ki Zelenski bugün (15 Eylül) Rusya’da petrol rafinerisi vurduklarını duyurdu.
Trump'ın sözü yalan çıktı: Ukrayna, Rusya'da rafineri vurduhttps://t.co/1wGl3nfY6l pic.twitter.com/lojK2Rmsoo
— Diken (@DikenComTr) September 15, 2026
Rostov bölgesine bağlı Taganrog kentinde İHA üretim tesisi hedef aldındı. Ayrıca Oryol bölgesinde İHA eğitim ve fırlatma sahasına da saldırı düzenlendi.
Zelenski, savaşın sona ermesi için Rusya’ya baskının artırılması gerektiğini savundu:
“Rusya, ülkemizin enerji sistemini, lojistik ağlarını ve kritik altyapı tesislerini hedef almaya devam ediyor.”
