A Milli Kadın Voleybol Takımı, Trendyol 2026 Avrupa Şampiyonası A Grubu ilk maçında Letonya’yı 3-0 yendi.

Trendyol 2026 Avrupa Kadınlar Voleybol Şampiyonası bugün (21 Ağustos) başladı.
Milliler ilk seti 25-17, ikinci seti 25-16, üçüncü seti de 25-16 skoruyla tamamladı. Böylece milli takım Letonya’yı 3-0 yendi.
Turnuva hakkında
Avrupa’nın önde gelen milli voleybol takımlarının katılacağı ve 34’üncü kez düzenlenecek organizasyona Türkiye’nin yanı sıra Çekya, Azerbaycan ve İsveç ev sahipliği yapacak.
A Milli Kadın Voleybol Takımı’nın da yer aldığı A grubunda maçlar, İstanbul’daki Sinan Erdem Spor Salonu’nda oynanacak.
Dört farklı ülkede oynanacak turnuvada gruplarda altışar takım yer alacak. Grup maçları 20-28 Ağustos’ta.
Gruplarında ilk dörde giren ekiplerin mücadele edeceği son 16 turu karşılaşmaları 30 Ağustos-1 Eylül, çeyrek final maçlarıysa 2-3 Eylül’de İstanbul ve Çekya’nın Brno kentinde olacak. Yarı final 5 Eylül Cumartesi, üçüncülük ve final müsabakalarıysa 6 Eylül Pazar İstanbul’da oynanacak.
Gruplar
Trendyol 2026 Avrupa Kadınlar Voleybol Şampiyonası’nda yer alacak 24 takım ve grupları şöyle:
- A grubu (Türkiye-İstanbul): Türkiye, Letonya, Polonya, Almanya, Slovenya, Macaristan
- B grubu (Çekya-Brno): Çekya, Avusturya, Sırbistan, Ukrayna, Bulgaristan, Yunanistan
- C grubu (Azerbaycan-Bakü): Azerbaycan, Portekiz, Hollanda, Belçika, Romanya, İspanya
- D grubu (İsveç-Göteborg): İsveç, Karadağ, İtalya, Fransa, Slovakya, Hırvatistan
Türkiye’nin gruptaki maç takvimiyse şöyle:
- 23 Ağustos: Türkiye-Slovenya
- 24 Ağustos: Türkiye-Macaristan
- 26 Ağustos: Türkiye-Almanya
- 28 Ağustos: Türkiye-Polonya
Güncellenecek…