Yahya Bostan: Trump'ı taşıyan uçağa Türk jetleri Türk hava sahasından çıkana kadar eşlik etmiş

Okura not

Günün 11’i, Türkiye medyasındaki görüş ve yorum çeşitliliğini yansıtmak amacıyla hazırlanmaktadır. Aşağıda özetini bulacağınız yazıya yer vermemiz, içeriğini onayladığımız ve/veya desteklediğimiz anlamına gelmez.

Neler yapılmış? Trump’ın Türkiye’den ayrılış güzergahı değiştirilmiş. Uçuş Etimesgut’tan Esenboğa’ya alınmış. Her iki havalimanının etrafı didik didik aranmış (Hobi bahçeleri dahil.) Trump, Air Force One’a bindiriliyormuş gibi yapılıp bir hamburger aracıyla askeri uçağa nakledilmiş. Trump’ı taşıyan uçağa Türk jetleri Türk hava sahasından çıkana kadar eşlik etmiş. Peki, bir gelişme oldu mu? Hayır. Beklendiği gibi, ihbar asparagas çıktı. 

Bu İsrail istihbaratının ABD’yi yanılttığı -bilinen- ikinci büyük vakadır. Birincisi, saldırılar başladıktan sonra İran rejiminin bir hafta içinde devrileceği öngörüsüydü. Trump’ın bu yüzünden Netanyahu’ya öfkeli olduğunu biliyoruz. Bu ikincisi Trump’ı içeride zor duruma sokarak işin tuzu biberi olmuştur. Geçtiğimiz günlerde MOSSAD’da İran masası şefi ile birlikte iki üst düzey yöneticinin görevden alındığı medyaya yansıdı. Görevden almalar bununla mı ilgili bilmiyoruz. Değilse, faturayı başkalarının ödemesi gerekecek. 

Yahya Bostan’ın yazısı