Trump, Türkiye'den farklı bir uçakla ayrıldığını doğruladı: Tehdit vardı

ABD Başkanı Donald Trump, geçen ay NATO Zirvesi için geldiği Türkiye’den ABD Gizli Servisi’nin talebi üzerine farklı bir uçakla ayrıldığını doğruladı.

A man in a dark suit descends the stairs from a jet on a tarmac, flanked by security guards in suits.
Fotoğraf: Temsili

Beyaz Saray, ABD başkanının zirve sonrası ‘Air Force One’ uçağıyla Türkiye’den Britanya’ya uçtuğunu açıklamıştı.

Fakat dün (11 Ağustos) Guardian, Washington Post ve New York Times aktardığına göre Trump, Ankara’da önce televizyonların gözü önünde eski bir ‘Air Force One’ uçağına bindirildi, ardından ikram aracıyla daha küçük bir uçağa aktarıldı.

Washington Post (WP) muhabiri John Hudson de Trump’ın gazeteciler ve başkanla aynı uçakta olduğunu sanan Beyaz Saray personelinden habersiz yedek bir askeri uçakla Türkiye’den ayrıldığını yazdı.

Konu Trump’a sorulunca ABD başkanı farklı bir uçak kullanmaya yönlendirdiği iddiasını doğruladı:

“Bu tamamen (ABD) Gizli Servis’e bağlı. Ben sadece onlar ne diyorsa ona uyarım. Dolayısıyla Gizli Servis ve ordunun yönlendirmesine uyarım. Benden farklı bir uçakla gitmemi istediler, o da güvenlik açısından eşdeğer bir seçenekti.

Bunu yapmamı istediler, ben de yaptım. Ne derlerse onu yaparım. Sanırım bir tehdit vardı. Bu konuda pek fazla soru sormadım. Çok fazla tehdit alıyorum.”

Ankara’dayken Trump, ikram arabasında saklanmış

Trump: Ben olmasaydım Erdoğan savaşa girerdi ve karşı tarafta olurdu

NATO zirvesi: Trump’ın programı belli oldu

Trump: Yakında Türkiye’ye gideceğim