Akif Beki: Askerin partili olmasına değil, başka partili olmasına karşılar

Okura not

Günün 11’i, Türkiye medyasındaki görüş ve yorum çeşitliliğini yansıtmak amacıyla hazırlanmaktadır. Aşağıda özetini bulacağınız yazıya yer vermemiz, içeriğini onayladığımız ve/veya desteklediğimiz anlamına gelmez.

Fakat ‘arınmadan söz eden bari dürüst olsa’ demeye dili varmayanlar hangi görüntüye taksa beğenirsiniz…

Özgür Özel, Yeni Parti yönetimiyle Anıtkabir’e gitmiş. Görevli subay da asker selamıyla “Sayın genel başkanım” diye karşılamış.

Figüran skandalı hiç zorlarına gitmemiş, oralı olmadılar ama Özgür Özel’in CHP’den ayrılır ayrılmaz soluğu Anıtkabir’de alması çok zorlarına gitmiş.

Bazıları da görevli komutanın Meclis’teki ana muhalefet liderine “Genel başkanım” diye hitap etmesine takılıyor. Yargı kararıyla CHP’nin başına genel başkan atanırken tutmayan demokrat damarları tutuverdi.

Sormayın; demokratik hassasiyetleri incinmiş, çok dokunmuş. Vesayetin bitmediğini gösterirmiş, o komutan partizanlık yapacaksa üniformasını çıkarıp siyasete girmeliymiş.

2018 seçimlerinde Cumhurbaşkanı Erdoğan, karşısındaki aday Muharrem İnce’yi küçümserken salonda Korgeneral Temel de oturuyordu. Fakat sessizce ve ifadesiz bir yüzle değil. Gülüşmelere katılarak alkışlamıştı.

Aynı demokrat arkadaşlar, o zaman Korgeneral Temel’i savunuyordu. Muharrem İnce’nin “Apoletlerini sökeceğim, emekliye ayıracağım” çıkışmasına verip veriştiriyorlardı.

Askerin partili olmasına değil, başka partili olmasına karşılar. Yoksa figüran rezaleti daha çok çekerdi ilgilerini.

Akif Beki’nin yazısı