İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Cemil Tugay “Yeni parti kurulacak ve ben orada olacağım” dedi.

Tugay 18 Haziran’da CHP’den istifa ettiğini duyurmuştu:
“‘Mutlak Butlan CHP’si’ bu mücadelenin çatısı değildir. Bu kanaat ve düşüncelerle, büyük bir üzüntüyle ve bir gün geri dönebilme umuduyla Cumhuriyet Halk Partisi üyeliğimden istifa ediyorum.
Bundan sonraki süreçte bağımsız olarak İzmir Büyükşehir Belediye Başkanlığı görevimi sürdürecek, şehrimize ve halkımıza tüm gücümle hizmet etmeye devam edeceğim.”
Bugün (21 Haziran) Nefes gazetesinden Mahir Bağış’a konuşan Tugay mahkeme kararıyla CHP genel başkanlığından alınan Özgür Özel dışında hiçbir grupla hareket etmeyeceğini belirterek şöyle dedi:
* Butlan yönetiminin alacağı kararları tanımıyorum, tanımadığımın göstergesi de zaten partiden istifa etmemdir. Bundan sonra artık Özgür Özel ve kurmaylarının vereceği siyasi kararları takip ediyorum. Yeni parti kurulacak ve ben orada olacağım.
* Özgür Özel ve arkadaşlarının kuracağı parti dışında başka bir partiye gitmem söz konusu değil.
* Benim partiden istifa etme sebebim Kılıçdaroğlu’nun mutlak butlan ile partinin başına atanması ve aldığı ihraç, atama kararlarıdır.