Kemal Özcan: Çalışmalar onarım seksinin faydalı olduğunu gösteriyor

Okura not

Günün 11’i, Türkiye medyasındaki görüş ve yorum çeşitliliğini yansıtmak amacıyla hazırlanmaktadır. Aşağıda özetini bulacağınız yazıya yer vermemiz, içeriğini onayladığımız ve/veya desteklediğimiz anlamına gelmez.

Onarım seksi, duygusal ve fiziksel yakınlığı artırmak için yaşanan cinselliktir. Bunu kavgalardan sonra barışmak için yapılan barışma seksiyle karıştırmamak gerekir. Günlük hayatın getirdiği stres, çiftlerin birbirinin vücudunuzu tanıma evresini tamamlaması, ilişkinin rutine bağlanması, yorgunluk ve diğer birçok etken sizi yatak odasından soğutabilir.

Yapılan çalışmalar çiftler arasında duygusal kopukluk oluşmaması ve cinsel arzuların zayıflamaması için onarım seksinin faydalı olduğunu gösteriyor. Cinsel istek olmasa da sevişmeye başlandığında ruh hali değişerek kişiyi olumlu duygusal tepkilere açık hale getiriyor ve sevişmenin sonunda genellikle her iki eş de yaşadıkları cinsellikten hoşnut oluyor.

Kemal Özcan’ın yazısı