Reuters: İran, Türkiye dahil komşu ülkelerdeki ABD askeri üslerini vurmakla tehdit etti

İran, Türkiye dahil komşu ülkelerdeki ABD üslerini vuracağını söyledi.

Fotoğraf: AA

İran’da 28 Aralık 2025’te para biriminin yüksek değer kaybı ve enflasyon nedeniyle esnafın başlattığı protestolar ülke geneline yayıldı.

İran İnsan Hakları Aktivistleri Haber Ajansı (HRANA) protestoların 17’nci gününde ölü sayısının 2 bin 550’ye yükseldiğini duyurdu.

Göstericilere başından itibaren açıktan destek veren ABD Başkanı Donald Trump, son olarak dün (13 Ocak) “İranlı vatanseverler protestolarınıza devam edin, yardım yolda” demişti.

Reutes’a konuşan İranlı üst düzey bir yetkili Trump’ın protestocular için müdahale tehdidini caydırmaya çalıştıklarını söyledi.

Yetkiliye göre ‘Tahran, Suudi Arabistan ve Birleşik Arap Emirlikleri’nden (BAE) Türkiye’ye kadar bölgedeki ülkelere ABD’nin İran’ı hedef alması halinde bu ülkelerdeki ABD üslerinin saldırıya uğrayacağını’ söylemiş.

ABD’nin söz konusu ülkelerin dışında Katar ve Bahreyn’de de çeşitli üsleri bulunuyor.

İranlı yetkili İran Dışişleri Bakanı Abbas Irakçi ile ABD özel temsilcisi Steve Witkoff arasındaki doğrudan temasların da askıda olduğunu belirtti.

İran sokakta: ‘Ölü sayısı 2 bin 550’ye yükseldi’

İranlı yetkili: 2 bine yakın kişi öldü

WSJ: Körfez ülkeleri, Trump yönetimini İran’a saldırmaması için ikna etmeye çalışıyor

ABD’nin hedefindeler: İran’la en çok ticaret yapan ülkelerden biri Türkiye

France 24: Türkiye, İstanbul’daki İranlıların gösteri yapmasına izin vermiyor