Can Holding’a yönelik soruşturmada iki yönetim kurulu başkanının gözaltına alınmasının ardından gözler Binsat Holding’e çevrildi.

İstanbul başsavcılığının Can Holding yetkilileri hakkında ‘suç işlemek amacıyla örgüt kurma’, ‘yönetme’ ve ‘kurulan örgüte üye olma’, ‘suçtan elde edilen mal varlığı değerlerini aklama’ ve ‘nitelikli dolandırıcılık’ suçlamalarıyla yürüttüğü soruşturma sürüyor.
Bu sabah soruşturmanın yeni dalgasında 35 kişi hakkında daha gözaltı kararı verildi. 26 kişi gözaltına alındı.
Gözaltına alınanlarasında Binsat Holding yönetim kurulu başkanları Arafat Bingöl ve Cengiz Bingöl de var.
İnternet sitesindeki bilgiye göre 1996’da kurulan Binsat Holding en az 12 bin kişiyi çalıştırıyor.
Şirketin genel merkezi İstanbul’un Bağcılar ilçesindeki İstoç Oto ve Ticaret Merkezi, Burak Plaza’da.
Holdinge bağlı şirketlerse şöyle:
- Binsat Güvenlik-Koruma
- Maya Catering
- Binsat Grup Yatırım
- Binsat Turizm
- Binsat Teknoloji
- Binsat Matbaa
- Binsat İşgücü
- Binsat Girişim
Gözaltındaki Cengiz Bingöl’ün X’teki bir paylaşımı şöyle:
“Kuruluşunda Bakırköy İlçe Başkan Yardımcısı olarak omuz verdiğim bu kutlu davada, 24 yıldır aynı inanç ve kararlılıkla milletimiz için yürüyoruz. Türkiye Yüzyılı’na hep birlikte!”
“Kuruluşunda Bakırköy İlçe Başkan Yardımcısı olarak omuz verdiğim bu kutlu davada, 24 yıldır aynı inanç ve kararlılıkla milletimiz için yürüyoruz. Türkiye Yüzyılı’na hep birlikte! 🇹🇷✨ #AKParti24Yaşında” @RTErdogan pic.twitter.com/ZKRzg17DsI
— Cengiz Bingöl (@cengizbingoll) August 14, 2025
Gözaltında olan diğer yönetim kurulu başkanı Arafat Bingöl’ün de bir X paylaşımı şöyle:
“Cumhurbaşkanımız Sn.Recep Tayyip ERDOĞAN’ın katılımlarıyla çözüm ortağı olduğumuz Çukurova Uluslararası Bölgesel Havalimanı açılışına katıldık. Rabbimden Ülkemize ve Milletimize Hayırlı Olmasını Diliyorum…”
Cumhurbaşkanımız Sn.Recep Tayyip ERDOĞAN'ın katılımlarıyla çözüm ortağı olduğumuz Çukurova Uluslararası Bölgesel Havalimanı açılışına katıldık.
— Arafat BİNGÖL (@BingolArafat) August 11, 2024
Rabbimden Ülkemize ve Milletimize Hayırlı Olmasını Diliyorum…#BinsatHolding #ÇukurovaHavalimanı #Çukurova #Havalimanı… pic.twitter.com/TsXFUfFCPy
Ne olmuştu?
Küçükçekmece başsavcılığınca başlatılan soruşturma üzerine 11 Eylül sabah saatlerinde Can Holding’e operasyon düzenlendi. Holdinge ait 121 şirkete Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu (TMSF) kayyım atandı.
Suçlamalar şöyle:
- Suç örgütü kurmak
- Kaçakçılık
- Dolandırıcılık
- Kara para aklama
Kayyım atanan şirketler arasında Habertürk, Bloomberg HT, Show TV ve Bilgi Üniversitesi de vardı.
Soruşturmada 15 Eylül’de beş kişi tutuklanırken medya grubunun başındaki Kenan Tekdağ ev hapsine alındı.
Firari olan ve 25 Eylül’de gözaltına alınan Can Holding Yönetim Kurulu Başkanı Kemal Can’sa 28 Eylül’de tutuklandı.
Aynı gün Ciner Yayın Grubu’nun eski patronu Turgay Ciner hakkında yakalama kararı çıkarıldı.
Bir gün sonra da Ciner Grup’a bağlı şirketlerde yöneticilik yapan 12 kişi gözaltına alındı. 12 kişiden Ciner Grup’a bağlı şirketlerde yönetici olan Atilla Ciner ve Gökhan Şen tutuklandı.