Avukatı: Ayşe Barım hastanede, tetkikleri sürüyor

Avukatı Deniz Ketenci, hakkında yeniden tutuklama kararı verilen menajer Ayşe Barım’ın hastanede tetkiklerinin sürdüğünü söyledi.

Fotoğraf: BBC

ID İletişim’in kurucu ortağı Barım, 1 Ekim’de ‘hükümeti yıkmaya teşebbüs’ten yargılandığı davanın ikinci duruşmasında tahliye edilmişti.

Mahkeme, Barım’ı ev hapsi ve yurt dışı çıkış yasağı şartıyla serbest bırakmıştı.

İstanbul başsavcılığı 2 Ekim’de karara itiraz etmişti.

İstanbul 26’ncı Ağır Ceza Mahkemesi kararını yerinde bulmuş, bir üst 27’nci Ağır Ceza Mahkemesi’yse Barım’ın yeniden tutuklanmasına karar vermişti.

Barım halen polis eşliğinde Amerikan Hastanesi’nde tedavi görüyor.

TELE1’den Ersin Eroğlu’na konuşan Ketenci, Barım’ın sağlık durumuyla ilgili “Hem beyin anevrizması (beyindeki bir kan damarının duvarında oluşan balonlaşma veya genişleme) hem de kalp rahatsızlığı var. Doktorlar tetkiklerini sürdürüyor” dedi.

Avukat ayrıca yeniden tutukluluk kararına karşı mahkemeye itiraz ettiklerini duyurdu.

Ne olmuştu?

TV100 yazarı Fuat Uğur, 27 Eylül 2024’te bazı yapım şirketleri ve ajanslara ‘kartelleşme ve piyasadaki hakimiyetlerini kötüye kullanma’ gerekçesiyle baskın yapıldığını yazdı.

Aylar sonra birçok ünlü oyuncunun menajerliği yapan Ayşe Barım ilk olarak sektörde tekelleşmeye neden olduğu ve kendisine karşı çıkan oyuncuları piyasadan uzaklaştırdığı iddialarıyla gündeme geldi.

8 Ocak’ta Rekabet Kurulu, kast ajanslarının ‘Rekabetin Korunması Hakkında Kanun’u ihlal edip etmediğine dair araştırması neticesinde elde edilen bilgi ve belgeleri yeterli bulup 21 şirkete soruşturma açtı. Bu şirketler arasında ID İletişim de vardı.

10 Ocak’ta İstanbul başsavcılığı re’sen (kendiliğinden) soruşturma başlatarak Barım’ın yurt dışına çıkmasını yasakladı. Üç gün sonra Barım’ın yurt dışına çıkması yasaklandı.

Başsavcılık, 26 Ocak’ta Barım hakkında yazılı ve görsel basındaki iddiaları esas alarak bu sefer ‘Gezi Parkı olaylarının planlayıcılarından olduğu’ gerekçesiyle re’sen soruşturma başlattı.

Barım 27 Ocak’ta gözaltına alındı. Aynı gün, ‘Türkiye Cumhuriyeti hükümetini ortadan kaldırmaya teşebbüse yardım’ suçlamasıyla tutuklanması istendi. Başsavcılığın sevk yazısında, Gezi eyemleri için, ‘dönemin meşru hükümetini ortadan kaldırma amacına yönelik ve amaca matuf elverişli eylemleri barındıran kalkışma hareketi’ dendi.

Barım 27 Ocak gecesi 4’üncü Sulh Ceza Hakimliği’nce tutuklandı.

Süreçte menajerliğini ID İletişim’in yaptığı birçok oyuncunun ifadesi alındı.

Barım’ın avukatı sulh ceza hakimliğine başvurarak tutukluluğa itiraz etti. Hakimlik itirazı reddederek Barım’ın tutukluluğunun devamına karar verdi.

Barım’ın avukatı bunun üzerine müvekkilinin tutukluluğuna yeniden itiraz ederek bu sefer Asliye Ceza Mahkemesi’ne başvurdu. 

17 Şubat’ta asliye ceza mahkemesi, Barım hakkında tahliye kararı verdi. Ancak İstanbul başsavcılığı, Barım tahliye edilmeden karara itiraz etti. Başsavcılığın talebini yerinde bulan ağır ceza mahkemesi, Barım’ı yeniden tutuklama kararı aldı.

29 Nisan’da İstanbul başsavcılığı Barım’ın ‘Türkiye Cumhuriyeti hükümetini ortadan kaldırmaya teşebbüse yardım’ suçundan 30 yıla kadar hapsi istenen iddianameyi tamamlayıp İstanbul 26’ncı Ağır Ceza Mahkemesi’ne gönderdi.

Barım, 1 Ekim’de tahliye edildi. İtiraz üzerine bir gün sonra yeniden tutuklama kararı verildi.

Ayşe Barım yeniden tutuklandı

Ayşe Barım: Sektör adına rehin tutuluyorum

Sezen Aksu: Ayşe Barım ve Murat Çalık hayati tehlike altında

Ayşe Barım hakim karşısında: Tutukluluğunun devamına karar verildi

Ayşe Barım tutuklandı

Ayşe Barım’a 30 yıla kadar hapis talebi neye dayanıyor?

Ayşe Barım’ın ifadesi: Sanatçılara talimat vermem söz konusu olamaz

Halit Ergenç ve Rıza Kocaoğlu’na ‘yalan tanıklık’ suçlamasıyla soruşturma

Ayşe Barım hakkında tahliye kararı