Ticaret Bakanlığı yetki belgesi olmadan ikinci el taşıt ticareti yapan 220 gerçek ve tüzel kişiye 103 milyon lira ceza kesti.

Bakanlığın X’teki açıklamasına göre ikinci el motorlu taşıt ticareti yalnızca yetki belgesi olanlar tarafından yapılabiliyor. Bir takvim yılı içinde üçten fazla taşıt satışı ticari faaliyet olarak kabul ediliyor.
Buna göre yetki belgesi olmadan ikinci el taşıt satanlara 103 milyon lira ceza kesildi.
Yeni özel tüketim vergisi (ÖTV) oranları sonrasında bakanlığı fiyat değişimlerini de takip ettiğini duyurdu.
Buna göre kural dışı satış ve piyasa bozucu faaliyette bulunanlara inceleme yapılıyor. Tespit edilen aykırılıklara para cezası kesilecek.
Öte yandan ‘Altı ay – 6 bin kilometre’ düzenlemesini ihlal eden 131 yetkili bayi ve galericiye de toplam 52,4 milyon lira ceza kesildi. İlan kısıtlaması ihlali nedeniyle de 475 kişi ve kuruluşa 95,6 milyon lira ceza verildi.
Motorlu Kara Taşıtı Ticaretine İlişkin Yürütülen Çalışmalar Hakkında Basın Açıklaması
— T.C. Ticaret Bakanlığı (@ticaret) July 28, 2025
(28.07.2025) pic.twitter.com/kPk37hSFxx